[en -> ms] ROKAmina®K40 MB (Cocamidopropyl Betaine)

Sampel tersedia
Sampel tersedia Hantar pertanyaan
                                
Pertanyaan individu
Muat turun
Inventory status Syarat am jualan
Sijil

ROKAmina K40 tergolong dalam surfaktan amfoterik kumpulan betaine. Produk komersial ialah larutan akueus dengan kandungan bahan aktif kira-kira 40% dan warna kuning muda. Produk ini adalah bentuk ROKAmina K30 yang lebih pekat, yang diterjemahkan kepada pengurangan dalam kos pengangkutan dan penyimpanan.

Bahan mentah asas yang digunakan dalam pengeluaran ROKAmina K40 MB adalah terbitan minyak isirung sawit yang berasal daripada penanaman minyak sawit yang disahkan. Produk ini diperakui RSPO pada model Mass Balance.

Baca lagi
Sifat dan aplikasi

Kelebihan produk:

  • mempunyai kesan ringan pada kulit;
  • mengurangkan sifat merengsa sediaan yang mengandungi sebatian aktif permukaan anionik;
  • mempunyai sifat berbuih dan penebalan yang sangat baik dalam pelbagai pH dan kekerasan air;
  • mempunyai kesan antistatik;
  • produk mesra alam;
  • disyorkan untuk membersihkan kaca dan permukaan berkilat kerana kecenderungan yang lebih rendah untuk meninggalkan coretan;
  • menyokong penyebaran garam ester yang mudah larut dalam mandian pencelupan serta pewarna dan pigmen dalam pemprosesan akhir tekstil;

Permohonan:

  • kosmetik dan detergen;
  • syampu dan syampu pewarna;
  • perapi rambut;
  • busa pencukur;
  • losyen mandian;
  • losyen mandi dan gel;
  • sabun cecair;
  • produk kebersihan intim;
  • kosmetik pencuci muka;
  • cecair micellar;
  • produk kebersihan mulut;
  • pembersih semburan untuk permukaan keras, terutamanya Pencuci Semua Tujuan (APC);
  • pekat buih lembut untuk semburan lilin dan pengeringan dalam cucian kereta automatik;
  • komposisi untuk mencetak pada gentian tekstil;
  • lumpur penggerudian bertujuan untuk pelinciran, pembersihan dan penyejukan alat penggerudian;
  • lumpur penggerudian – agen berbuih dan penstabil buih;
  • pembinaan (komponen gelembung udara dan menstabilkan gelembung udara dalam campuran konkrit);
  • pengemulsi asfalt dalam penghasilan jisim bitumen.
Kategori

Pasaran dan aplikasi
Bahan pencuci
Bangunan & Pembinaan / Bahan tambahan konkrit & mortar, Papan eternit & bahan tambahan gipsum
Industri tekstil
Medan minyak
Pembersihan I&I
Penjagaan diri
Perlombongan & Penggerudian / Pengekstrakan minyak&gas

Fungsi
Agen pelembut
Agen pembersih
Ejen antistatik
Ejen berbuih
Ejen berbuih tinggi
Gel mandian
Pengemulsi
Pengubah suai reologi
Penstabil buih
Penyebar
Sabun cair
Syampu rambut

Komposisi
Betaine

Segmen
Produk Khas / Aditif khusus
Surfaktan / Surfaktan amfoterik

Nama alternatif
Cocamidopropyl Betaine, 1-Propanaminium, 3-amino-N- (karboksimetil) -N, N-dimetil-, N-C8-18-asil terbitan, hidroksida, garam neutral, CAPB, coco betaine, cocamidopropyl betaine, amido betaine, CAS 97862-59-4.
Kumpulan PCC

Produk yang dilihat baru-baru ini

Halaman telah diterjemahkan mesin. Buka halaman asal