Nazwa chemiczna:

Alkohole C12-C14, etoksylowane, siarczanowane, sole monoizopropanoloaminowe

Segment:

surfaktanty, anionowe

Branże i aplikacje:

czyszczenie i mycie przemysłowe, kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja:

surfaktanty podstawowe, środki czyszczące, środki pianotwórcze

Budowa:

alkiloeterosiarczany

Producent:

PCC Exol SA

INCI:

MIPA Laureth Sulfate (and) Propylene Glycol

Opis

SULFOROKAnol L390/1M należy do grupy anionowych związków powierzchniowo czynnych o stężeniu substancji aktywnej około 85%. Występuje w postaci klarownej, lepkiej cieczy o bezbarwnej lub żółtej barwie. SULFOROKAnol L390/1M znajduje zastosowanie w branży kosmetyków i detergentów.

Wykazuje wysoką zdolność pienienia i tworzy stabilną, gęstą i kremową pianę. Produkt posiada także właściwości solubilizujące, zwilżające i emulgujące. Wyrób jest bardzo dobrą substancją myjącą, ponieważ gruntownie oczyszcza i odtłuszcza skórę oraz włosy. Wykazuje słabe działanie komedogenne i alergenne.

Produkt jest odpowiedni do stosowania jako składnik wyjściowy do produkcji preparatów do kąpieli, szczególnie w postaci olejków, produktów do higieny osobistej i środków czyszczących. Typowym przykładem są kąpiele bąbelkowe, szampony i płyny do kąpieli bez wody. Stosowany jest w szamponach, żelach do mycia twarzy i ciała, peelingach, płynach do kąpieli, tzw. mydłach w płynie i olejkach pod prysznic. Może być stosowany jako składnik produktów do higieny osobistej ze względu na niskie właściwości drażniące dla skóry. SULFOROKAnol L390/1M  jest również stosowany jako składnik płynnych koncentratów detergentowych.

SULFOROKAnol L390/1M jest wykorzystywany jako zagęstnik i dyspergator do zawieszania nierozpuszczalnych proszków i granulek, np. drobinek ścierających w peelingach. Produkt zapobiega także ich wytrącaniu z formuły, działając jako stabilizator dyspersji. Surfaktant jest także polecany do tworzenia mikroemulsji w układach o dużej zawartości olejów.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety:

  • wysoce skoncentrowana forma produktu (zakres substancji aktywnej: 82 – 88 %)
  • łagodny, nie podrażnia skóry,
  • doskonałe właściwości pianotwórcze,
  • bardzo niskie działanie komedogenne i alergenne,
  • tworzy wysokie i stabilne piany,
  • produkt biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • olejki pod prysznic,
  • olejki do kąpieli przeznaczone dla skóry atopowej,
  • olejki do mycia rąk dla skóry suchej i wrażliwej,
  • szampony zwykłe i przeciwłupieżowe,
  • łagodne szampony dla dzieci,
  • środki do mycia mocno zabrudzonych rąk,
  • pianki pod prysznic,
  • żele do kąpieli dla dzieci,
  • przeciwtrądzikowe pianki do mycia twarzy,
  • pianki do golenia,
  • peelingi,
  • środki do prania.

Nazwy alternatywne:

Pokaż alternatywne nazwy produktu
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .