ROKAmid KAD/2A

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Amidy, C8-18 parzyste i C18 nienasycone, N,N-bis(hydroksyetylowe)
INCI
Cocamide DEA
ADR ADR Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży

ROKAmid KAD/2A to niejonowy środek powierzchniowo czynny o nazwie INCI Cocamide DEA.Jest produkowany na bazie naturalnych olejów roślinnych. Ma postać klarownej lub lekko mętnej cieczy o barwie od jasnożółtej do żółtej.

ROKAmid KAD/2A należy do najbardziej rozpowszechnionych kosurfaktantów i posiada szereg bardzo interesujących właściwości aplikacyjnych. Przede wszystkim pełni rolę modyfikatora reologii, czyli zagęstnika poprawiającego konsystencję dzięki tworzeniu tzw. micel mieszanych. Spośród grupy produktowej w obrębie ROKAmidów serii KAD wykazuje poprawione właściwości zagęszczające w porównaniu do ROKAmidu KAD oraz KAD/1A. W mieszaninie z anionowymi substancjami powierzchniowo czynnymi poprawia i stabilizuje jakość piany. ROKAmid KAD/2A jest bardzo efektywny już w niewielkim stężeniu.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • doskonały zagęstnik,
  • stabilizator piany,
  • pełni rolę koemulgatora,
  • efektywny w niewielkich stężeniach,
  • posiada właściwości myjące i ponownie natłuszczające,
  • wykazuje właściwości antystatyczne,
  • łatwy w operowaniu w procesach technologicznych,
  • łatwo biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty,
  • szampony,
  • preparaty koloryzujące do włosów,
  • mydła w płynie,
  • płyny do prania,
  • płyny do kąpieli,
  • żele pod prysznic,
  • balsamy,
  • preparaty do pielęgnacji włosów,
  • preparaty do pielęgnacji brody,
  • domieszki do betonu,
  • produkcja tworzyw sztucznych,
  • obróbka metalu,
  • składnik przemysłowych środków czyszczących,
  • składnik aktywnych pian w myjniach samochodowych.
Kategorie

Branże i aplikacje
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Mycie i pielęgnacja pojazdów
Przemysł budowlany / Dodatki do betonu i zapraw
Przemysł metalurgiczny / Obróbka
Środki smarowe i płyny funkcyjne / Ciecze obróbcze do metali
Tworzywa sztuczne / Dodatki do tworzyw sztucznych
Wydobycie i produkcja ropy i gazu

Funkcja
Inhibitory korozji
Modyfikatory reologii
Obróbka metali
Stabilizator piany
Środki antyelektrostatyczne

Budowa
Alkanoloamidy

Segment
Produkty specjalistyczne / Dodatki specjalistyczne
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Amidy, C8-18 parzyste i C18 nienasycone, N,N-bis(hydroksyetylowe)
O producencie