ROKAmina K30K (Cocamidopropyl Betaine)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
1-Propanaminium, 3-amino-N-(karboksymetylo)-N,N-dimetylo-, pochodne N-C8-18-acylowe, wodorotlenki, sól obojętna
Halal friendly Halal friendly Nie zawiera alergenów Nie zawiera alergenów Nie zawiera nanomateriałów Nie zawiera nanomateriałów Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry TSE/BSE free TSE/BSE free Vegan Vegan Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Nietestowany na zwierzętach Nietestowany na zwierzętach Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001

ROKAmina K30K należy do amfoterycznych surfaktantów z grupy betain. Produkt handlowy jest roztworem wodnym o zawartości substancji aktywnej 29 - 32% i barwie jasnożółtej. ROKAmina K30K jest szeroko stosowana jako składnik preparatów myjących stosowanych do usuwania zanieczyszczeń z powierzchni skóry i włosów. Jest to betaina o lepszych właściwościach zagęszczających w porównaniu z ROKAminą K30.

Posiada bardzo dobre właściwości pianotwórcze w szerokim zakresie pH. W połączeniu z anionowymi środkami powierzchniowo czynnymi, wykazuje dodatnie, synergiczne zwiększenie objętości piany i poprawia stabilność preparatów. Stanowi dobrą substancję modyfikującą reologię preparatów zawierających anionowe związki powierzchniowo czynne w obecności elektrolitów.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • bardzo dobre właściwości zagęszczające formulacje;
  • wykazuje łagodne działanie na skórę;
  • zmniejsza właściwości drażniące preparatów zawierających anionowe związki powierzchniowo czynne;
  • posiada bardzo dobre właściwości pianotwórcze oraz zagęszczające w szerokim zakresie pH ;
  • polecany do czyszczenia powierzchni szklanych i błyszczących ze względu na mniejszą tendencję do pozostawiania smug.

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty;
  • szampony i szampony koloryzujące;
  • odżywki do włosów;
  • pianki do golenia;
  • płyny do kąpieli;
  • płyny i żele pod prysznic;
  • mydła w płynie;
  • preparaty do higieny intymnej;
  • kosmetyki do mycia twarzy;
  • płyny micelarne;
  • preparaty do higieny jamy ustnej;
  • natryskowe środki do czyszczenia powierzchni twardych, głównie typu All Purpose Cleaners (APC);
  • łagodne środki pianotwórcze przeznaczone do natryskowego woskowania i suszenia w automatycznych myjniach samochodowych;
  • kompozycje do nadruku na włóknach tekstylnych;
  • płuczki wiertnicze przeznaczone do smarowania, czyszczenia oraz chłodzenia narzędzi wiertniczych;
  • płuczki wiertnicze – funkcja spieniacza i stabilizatora piany;
  • budownictwo (składnik napowietrzający i stabilizujący pęcherzyki powietrza w domieszkach do betonu);
  • emulgator asfaltu przy produkcji mas bitumicznych.
Kategorie

Branże i aplikacje
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Mycie i pielęgnacja pojazdów
Przemysł wydobywczy
Włókiennictwo i tekstylia

Funkcja
Emulgatory
Modyfikatory reologii
Mydła w płynie
Stabilizator piany
Surowce i półprodukty chemiczne
Szampony do włosów
Środki antyelektrostatyczne
Środki czyszczące
Środki pianotwórcze
Środki wysokopienne
Środki zmiękczające
Żele pod prysznic

Budowa
Betainy

Segment
Produkty specjalistyczne / Dodatki specjalistyczne
Surfaktanty / Amfoteryczne

Nazwy alternatywne
1-Propanaminium, 3-amino-N-(karboksymetylo)-N,N-dimetylo-, pochodne N-C8-18-acylowe, wodorotlenki, sól obojętna, Coco betaine, betaina coco alkilodimetylowa, łagodny surfaktant amfoteryczny, surfaktant amfoteryczny z grupy betain.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty