Nazwa chemiczna:

Glicerydy, C14-18 i C16-18-nienas. mono- i di-, etoksylowane

Segment:

produkty specjalistyczne, dodatki specjalistyczne, surfaktanty, niejonowe

Branże i aplikacje:

agrochemikalia, środki ochrony roślin i nawozy, czyszczenie i mycie przemysłowe, przemysł budowlany, dodatki do betonu i zapraw, przemysł metalurgiczny, obróbka

Funkcja:

emulgatory

Budowa:

alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

70914-02-2
INCI: PEG-17 Rape Oil

Opis

ROKAcet RZ17 to niejonowy środek powierzchniowo czynny należący do grupy polioksyetylenowych parcjalnych glicerydów kwasów tłuszczowych oleju rzepakowego o nazwie INCI: PEG-17 Rape Oil. Surfaktant ten występuje w formie cieczy o barwie od żółtej do jasnobrązowej i temperaturze krzepnięcia około 0°C. Produkt dobrze rozpuszcza się w wodzie, niskich alkoholach alifatycznych, acetonie i benzenie. Zawartość substancji aktywnej wynosi minimum 99%.

Wyrób jest substancją bezpieczną dla środowiska wodnego zgodnie z regulacją CLP. Łatwo ulega biodegradacji w środowisku naturalnym. Te cechy przyczyniają się do tego, że jest to produkt chętnie wybierany przez formulatorów branż przemysłowych.

ROKAcet RZ17 znajduje zastosowanie w przemyśle metalurgicznym, w których pełni rolę emulgatora oraz dodatku poprawiającego właściwości smarne w formulacjach cieczach obróbczych typu soluble oils, półsyntetycznych chłodziwach, jak również olejach typu neat oils bazujących na olejach mineralnych oraz olejach pochodzenia roślinnego.

Może wchodzić w skład kompozycji emulgujących formulacji typu „mould release”, czyli środków antyadhezyjnych stosowanych w przemyśle budowlanym. Produkt wchodzi w skład kompozycji agrochemicznych, gdzie szczególnie dobrze sprawdza się jako emulgator przy wytwarzaniu adjuwantów (tank mix), bazujących na olejach roślinnych i ich pochodnych.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety produktu:

  • produkt biodegradowalny,
  • dobrze rozpuszcza się w wodzie,
  • produkt rozpuszczalny w większości rozpuszczalników organicznych.

Zastosowanie:

  • składnik formulacji antyadhezyjnych,
  • komponent formulacji chłodziw obróbczych stosowanych w procesach obróbki skrawaniem,
  • składnik formulacji agrochemicznych.

Nazwy alternatywne:

Pokaż alternatywne nazwy produktu
Olej rzepakowy, etoksylowany; Glicerydy kwasów tłuszczowych C14-18 (parzyste), etoksylowane; (Ukryj)

Tagi:

emulgator środek pomocniczy etoksylowany kwas tłuszczowy przemysł budowlany czyszczenie i mycie przemysłowe czyszczenie obróbka metalu środki ochrony roślin niejonowe surfaktanty niejon
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.
Zakupy detaliczne: Kup teraz na
Produkt bezpiecznyProdukt biodegradowalny


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .