Nazwa chemiczna:

Etoksylowane amidy oleju rzepakowego

Segment:

surfaktanty, niejonowe

Branże i aplikacje:

czyszczenie i mycie przemysłowe, włókiennictwo i tekstylia

Funkcja:

emulgatory, środki spieniające

Budowa:

alkoksylowane amidy

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

221045-17-6
INCI: PEG-Glyceryl Rapeate

Opis

ROKAmid MRZ17 to niejonowy środek powierzchniowo czynny z grupy etoksylowanych alkanoloamidów o nazwie INCI PEG-17 Rapeseedamide. Produkt ma postać cieczy lub łatwo rozpływającej się pasty o barwie od jasnobrązowej do brązowej.  ROKAmid MRZ17 charakteryzuje się właściwościami emulgującymi i pełni funkcję koemulgatora. Wspomaga on emulgator odpowiedzialny za tworzenie emulsji w układach typu O/W (olej w wodzie) z woskami i olejami mineralnymi.

Jednocześnie jest substancją stabilizującą i poprawiającą jakość piany w mieszaninach z anionowymi substancjami powierzchniowo czynnymi. Stosowany jest również jako środek myjący do skóry i włosów o właściwościach ponownie natłuszczających. Dzięki temu preparaty zawierające ROKAmid MRZ17 w swoim składzie mają zdolność odbudowywania naturalnej bariery lipidowej skóry. Dodatkową zaletą są właściwości antystatyczne, wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji włosów.

Ciekła postać ROKAmidu MRZ17 ułatwia operowanie nim (magazynowanie, transport, dozowanie), a także umożliwia formułowanie receptur bez konieczności podgrzewania. Ma to szczególne znaczenie w przypadku aktywnych składników formulacji wrażliwych na działanie podwyższonej temperatury.

ROKAmid MRZ17 jest produktem biodegradowalnym wytwarzanym na bazie oleju rzepakowego. Ta  jego cecha stanowi ogromną zaletę, ponieważ gwarantuje mu stabilność ceny w porównaniu do surfaktantów bazujących na oleju kokosowym czy oleju z ziaren palmowych.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety produktu:

  • zdolności stabilizujące i poprawiające jakość piany,
  • zdolność ponownego natłuszczania skóry i włosów,
  • antystatyczność,
  • cechy ułatwiające logistykę i aplikację produktu,
  • biodegradowalny,
  • stabilna cena.

Zastosowanie:

  • dodatek do środków piorących,
  • środek pomocniczy dla przemysłu chemii gospodarczej,
  • detergenty do prania i pielęgnacji tkanin,
  • emulgator w kompozycjach natłuszczających,
  • środki do mycia rąk,
  • szampony samochodowe,
  • środek wykańczający dla włókien odcinkowych jedwabiu,
  • środek antyfogowy - zapobiegających zamgleniu folii rolniczych i folii spożywczych.

Nazwy alternatywne:

Pokaż alternatywne nazwy produktu
PEG-17 Rapeseedamide; PEG-Glyceryl Rapeate; (Ukryj)

Tagi:

emulgator środek spieniający etoksylowany amid czyszczenie i mycie przemysłowe czyszczenie włókiennictwo niejonowe surfaktanty niejon
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.
Produkt biodegradowalny


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .