Nazwa chemiczna:

Amina tłuszczowa + 8EO

Segment:

surfaktanty, niejonowe

Branże i aplikacje:

agrochemikalia, środki ochrony roślin i nawozy, czyszczenie i mycie przemysłowe, detergenty, przemysł metalurgiczny, obróbka, środki smarowe i płyny funkcyjne, oleje i płyny hydrauliczne, włókiennictwo i tekstylia

Funkcja:

emulgatory

Budowa:

alkoksylowane aminy tłuszczowe

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

61791-26-2
INCI: PEG-8 Hydrogenated Tallow Amine

Opis

ROKAmin SR8 to niejonowy środek powierzchniowo czynny o nazwie INCI: PEG-8 Hydrogenated Tallow Amine. Należy do grupy etoksylowanych amin tłuszczowych ze średnim stopniem etoksylacji wynoszącym 8 moli. Produkt handlowy zawiera około 72-77% substancji aktywnej. ROKAmin SR8 ma postać cieczy lub lejącej pasty o barwie od żółtej do brązowej. Jego temperatura krzepnięcia wynosi około 25°C. Produkt dobrze rozpuszcza się w wodzie.

Z uwagi na obecność podwójnego łańcucha oksyetylenowego przy atomie azotu, produkt wykazuje kombinację działania w aplikacji jak surfaktant niejonowy i kationowy, zwłaszcza w układach o odczynie kwaśnym. Dzięki charakterowi kationowemu cząsteczka ROKAminu SR8 może tworzyć pojedynczą  warstwę (film) na powierzchni metalu. Sprawia to, że wyrób posiada właściwości antykorozyjne, szczególnie w stosunku do metali żelaznych.

ROKAmin SR8 jest stosowany jako emulgator i środek wyrównujący w procesie barwienia włókien. W przemyśle środków smarowych stosowany jest jako składnik formulacji cieczy chłodząco-smarujących oraz trudnopalnych płynów hydraulicznych. Dobre właściwości emulgujące umożliwiają zastosowane produktu  w formulacjach agrochemicznych, takich jak: EW, EC, SL, ME, WP, WG. W tej aplikacji może być używany sam lub w kombinacji z innymi surfaktantami.

ROKAmin SR8 wykazuje bardzo dobre właściwości detergencyjne, dzięki którym efektywnie usuwa stałe zabrudzenia.  Produkt sprawdza się dobrze w formulacjach o charakterze kwaśnym i alkalicznym, jest również odporny na twardą wodę. Dzięki takim właściwościom może być stosowany w branży czyszczenia przemysłowego oraz instytucjonalnego jako składnik środków czyszczących twarde powierzchnie, przemysłowych odtłuszczaczy, a także środków czyszczących elementy metalowe.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety produktu:

  • efektywny emulgator,
  • odporny na twardą wodę oraz środowisko kwaśne i alkaliczne,
  • posiada właściwości antykorozyjne,
  • bardzo dobre właściwości detergencyjne.

Zastosowanie:

  • obróbka metali,
  • odtłuszczanie metali,
  • włókiennictwo,
  • czyszczenie przemysłowe i instytucjonalne,
  • agrochemikalia.

Nazwy alternatywne:

Pokaż alternatywne nazwy produktu
etoksylowana amina tłuszczowa; polioksyetylenowana amina łojowa; etoksylowana amina łojowa; addukt tlenku etylenu i aminy tłuszczowej (Ukryj)

Tagi:

emulgator etoksylowana amina tłuszczowa czyszczenie i mycie przemysłowe czyszczenie obróbka metalu olej hydrauliczny płyn hydrauliczny detergent środki ochrony roślin włókiennictwo niejonowe surfaktanty niejon
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.
Zakupy detaliczne: Kup teraz na
ADRProdukt biodegradowalny


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .