Nazwa chemiczna:

Alkohole C10, etoksylowane

Segment:

surfaktanty, niejonowe

Branże i aplikacje:

czyszczenie i mycie przemysłowe, detergenty, kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja:

emulgatory, środki czyszczące

Budowa:

alkoksylowane alkohole

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

166736-08-9
INCI: PEG-7/PPG-2 Propylheptyl ether

Opis

ROKAnol® GA7LAW to niejonowy środek powierzchniowo czynny, należący do grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych o nazwie INCI PEG-7/PPG-2 Propylheptyl ether. Produkt współtworzy grupę surfaktantów bazujących na alkoholu C10 Guerbeta. Ma postać klarownej cieczy o zawartości substancji aktywnej około 85%. W temperaturze pokojowej przyjmuje jasną barwę, tj. max. 50 w skali Hazena, natomiast krzepnie w temperaturze poniżej -20°C, co ułatwia operowanie nim w warunkach zimowych. ROKAnol® GA7LAW tworzy w wodzie mętne roztwory, natomiast jest rozpuszczalny w rozpuszczalnikach organicznych, takich jak metanol czy aceton. Punkt zmętnienia tego produktu w roztworze BDG (16,7%) wynosi 66–71°C.

Wyrób charakteryzuje się niskie zawartością wolnego alkoholu, co przekłada się na łagodny zapach wyrobu i niskie właściwości drażniące. ROKAnol® GA7LAW jest wyrobem o jakości kosmetycznej- posiada niską zawartość zanieczyszczeń, takich jak wolny tlenek etylenu, 1,4-dioksan i metale ciężkie. ROKAnol® GA7LAW wykazuje umiarkowaną odporność zarówno na kwasy, jak i na alkalia. Może wchodzić w skład mieszanin z innymi niejonowymi, a także anionowymi i kationowymi środkami powierzchniowo czynnymi.

ROKAnol® GA7LAW posiada znakomite właściwości odtłuszczające, zwilżające (im niższy stopień etoksylacji ROKAnoli® serii GA, tym lepsze właściwości zwilżające) i detergencyjne. Z tego też powodu z powodzeniem może być stosowany jako składnik formulacji czyszczących i odtłuszczających. To właśnie bardzo wysokie zdolności odtłuszczające, a także jakość kosmetyczna wyrobu sprawiają, że jest on wykorzystywany w mydłach w płynie. Produkt przeznaczony jest głównie do mydeł w płynie do trudnych zastosowań – kosmetyki przeznaczone do silnych zabrudzeń.  

ROKAnol® GA7LAW jest produktem ulegającym biodegradacji w środowisku naturalnym i spełnia kryteria dyrektywy o kosmetykach i detergentach.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety produktu:

  • bardzo dobre właściwości detergencyjne i odtłuszczające,
  • łagodny zapach,
  • kosmetyczna jakość wyrobu,
  • niska temperatura krzepnięcia i łatwość operowania produktem w warunkach zimowych,
  • emulgator i dyspergator,
  • kompatybilny z innymi niejonowymi, anionowymi i kationowymi środkami pomocniczymi,
  • łatwo biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • kosmetyki zmywalne,
  • detergenty.

Tagi:

emulgator surfaktant niejonowy niejon etoksylowane alkohole środki czyszczące mydła w płynie odtłuszczacz
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.
Produkt bezpieczny


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .