Nazwa chemiczna:

Alkohole, etoksylowane, siarczanowane, sole amonowe

Segment:

surfaktanty, anionowe

Branże i aplikacje:

kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja:

surfaktanty podstawowe, środki pianotwórcze

Budowa:

alkiloeterosiarczany

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

32612-48-9

INCI:

Ammonium Laureth Sulfate

Opis

SULFOROKAnol A325/1 to anionowy związek powierzchniowo czynny o nazwie INCI: Ammonium Laureth Sulfate. Produkt ma postać lepkiej cieczy, konserwowanej za pomocą MIT/CIT.

SULFOROKAnol A325/1 charakteryzuje się wysoką pianotwórczością i jest stosowany jako środek spieniający. Wykorzystywany jest w środkach do mycia ciała, mydłach w płynie, żelach pod prysznic i szamponach. SULFOROKAnol A325/1 polecany jest do wytwarzania przezroczystych lub perłowych szamponów o średniej i wysokiej lepkości. Dzięki bogatej i delikatnej pianie, produkt nadaje włosom uczucie miękkości i gładkości. Stosowany jest jako składnik produktów do kąpieli i pod prysznic, w których łagodność i wysoka piana mają kluczowe znaczenie. Produkt wykazuje dobre właściwości pianotwórcze nawet w twardej wodzie i obecności dużej ilości zanieczyszczeń.

SULFOROKAnol A325/1 wykorzystywany jest również jako detergent. Produkt znajduje zastosowanie jako składnik płynnych detergentów, m.in. w płynach do mycia szyb oraz detergentach samochodowych. SULFOROKAnol A325/1 stosowany jest także do produkcji syntetycznych środków gaśniczych, gdzie generuje i stabilizuje pianę gaśniczą.

Surfaktant powinien być stosowany w formulacjach, których pH jest niższe niż 9 ze względu na uwalnianie się amoniaku w alkalicznym środowisku. Produkt jest polecany do stosowania w formulacjach kosmetycznych w połączeniu z surfaktantami amfoterycznymi oraz aminokwasowymi. Do uzyskania odpowiedniej charakterystyki reologicznej, SULFOROKAnol A325/1 można łączyć z alkanoloamidami lub chlorkiem amonu. Produkt jest kompatybilny z anionowymi, niejonowymi i amfoterycznymi środkami powierzchniowo czynnymi.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety:

  • bardzo dobre właściwości pianotwórcze,
  • stabilizuje powstającą pianę,
  • aktywny w twardej wodzie,
  • kompatybilny z anionowymi, niejonowymi i amfoterycznymi środkami powierzchniowo czynnymi,
  • produkt biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • szampony,
  • żele pod prysznic,
  • płyny do kąpieli,
  • płyny do mycia szyb,
  • kosmetyka samochodowa,
  • syntetyczne środki gaśnicze.

Nazwy alternatywne:

Pokaż alternatywne nazwy produktu
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .