Biyo-betainler – kozmetik endüstrisi için eko-inovasyon

Betainler, kozmetik ürünlerde geniş uygulama alanına sahip amfoterik yüzey aktif maddelerdir. Köpürtücü ajanlar ve köpük stabilizatörleri, reoloji değiştiricileri olarak işlev görürler ve ayrıca kozmetik formülasyonlarda bulunan anyonik yüzey aktif maddelerin tahriş edici etkisini azaltırlar. Doğal kaynaklı yüksek kaliteli hammaddelerin kullanımıyla üretilen bu ürünler, başta kişisel bakım ürünleri olmak üzere çeşitli kozmetik türleri için ideal içeriklerdir.

Yayınlanan: 9-07-2021

100 yılı aşkın süredir bilinen bileşikler

Betainler, özellikle kozmetik endüstrisinde ve diğer endüstri alanlarında arzu edilen özelliklere sahip bir grup organik kimyasal bileşiğe aittir. Adları, betain grubundan ilk madde olan Trimetilglisin’in keşfedildiği şeker pancarı olan Beta Vulgaris’ten gelmektedir. Bu keşif 19. yüzyılda yapılmıştır. O zamandan beri betain grubundan birçok yeni bileşik tanımlanmıştır. Çoğu kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Betainler hem sentetik hem de doğal hammaddelerden elde edilir. Bu bileşik grubundan benzersiz ürünlerden bazıları biyo-betainleri içerir. Doğal kökenli hammaddeler temelinde üretilirler ve bu nedenle dinamik olarak gelişen biyo- ve eko-kozmetik sektörlerinin trendine mükemmel uyum sağlarlar.

Yaygın ve güvenli bir hammadde

Betainler, kişisel hijyen ürünleri olarak kullanılan kozmetiklerin bileşiminde çok sık bulunabilen amfoterik yüzey aktif maddelerdir. Cilt ve saç üzerinde çok iyi bir bakım etkisi gösterirler. Ayrıca antistatik özelliklere sahiptirler ve saçın statik olmasını engellerler. Bu saçı pürüzsüz ve parlak hale getirir. En çok cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde kullanılırlar. Şurada bulunabilirler:

  • banyo ve yüz jelleri ve losyonları,
  • şampuanlar ve saç kremleri.

Betain içeren kozmetik ürünler, tahrişe meyilli hassas cilde sahip kişiler tarafından kullanılabilir. Ayrıca çocuklar ve bebekler için güvenlidirler. Cilt ve saç üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra, betainler kozmetik formülasyonların kalitesi açısından arzu edilen özelliklere de sahiptir. Üretilen köpüğün kalitesini ve hacmini arttırır ve stabilitesini iyileştirir. Ayrıca diğer bileşenlerin cilt üzerindeki tahriş edici etkilerini de azaltırlar. Tüketiciler, seçtikleri ürünlerin sağlıkları ve çevre üzerindeki etkisinin daha fazla farkına vardıkça, doğal, organik, vegan ve GDO’suz formülasyonlar popülerlik kazanmaktadır. Kozmetik üreticileri, müşterilerine giderek daha fazla doğal kökenli, özenle seçilmiş hammaddelerden yapılmış ürünler sunmaktadır. Bu nedenle, dinamik olarak gelişen eko-kozmetik pazarını göz önünde bulundurarak, üretimleri için içerik üreticileri, betain grubundan modern, ekolojik ve doğal hammaddeler elde etmek için yeni yöntemler geliştiriyorlar.

PCC Group – sağlık ve çevre için eko-inovasyonlar

Betain grubundan ekolojik amfoterik yüzey aktif maddeler elde etmenin yenilikçi yöntemlerinden biri, bileşimlerine sadece bitki kaynaklı doğal yağ aminlerinin değil, aynı zamanda bitki fermantasyonu sürecinde oluşan doğal asetik asit temelinde üretilen monokloroasetik asidin dahil edilmesidir. Böyle bir hammaddeye örnek olarak Greenline MCAA %80 UP Çözümü verilebilir. Elde edilen betainler, BioROKAMINA K30B , K30B MB , K40HC ve K40HC MB , çok yüksek bir doğal orijin indeksine sahiptir (ISO 16128’e göre). Ek olarak, BioROKAMINA serisinin yüzey aktif maddelerinde bulunan hurma yağı türevleri ayrıca RSPO tarafından MB modelinde (Mass Balance – www.rspo.org) sertifikalandırılmıştır. Yeni BioROKAMINA ürünleri sadece insanlar için değil çevre için de %100 ekolojik ve güvenlidir. Bu, prestijli uluslararası ECOCERT COSMOS etiketi ile onaylanmıştır. Bu, Avrupa’daki en önemli ve en tanınmış kalite ve çevre güvenliği sertifikasıdır. BioROKAMINA ürünleri yüksek oranda biyolojik olarak parçalanabilir , bu da onları çevre için tamamen güvenli kılar. Eşsiz bileşimleri ayrıca Eco, Organic, Vegan, Paraben Free ve GDO Free ürünlerinde kullanılmalarına olanak tanır.

Tek ürün, birçok avantaj

Eşsiz hammadde bileşimleri ve olağanüstü özellikleri nedeniyle, PCC Grubunun biyo-betainleri, doğal, ekolojik kozmetik formülasyonlar için en iyi içeriktir. Yatıştırıcı, yumuşatıcı ve pürüzsüzleştirici özellikleri cilt ve saç üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Özellikleri nedeniyle biyo-betainler, hassas, yoğun ve stabil köpük üretimi üzerinde bir etkiye sahip olarak nihai kozmetik formülasyonun kalitesini önemli ölçüde iyileştirir. Biyo-betainlerin çok iyi köpürme özellikleri, kozmetik üretiminde yüzey aktif maddelerin kullanımını azaltan ürün verimliliğini artırır. Yenilikçi üretim yöntemleri ve hammaddelerin benzersiz bileşimleri, PCC Group tarafından sunulan biyo-betainleri ekolojik doğal kozmetiklerin üretimi için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Kozmetik endüstrisi için daha ekolojik ürünler PCC Group Ürün Portalında bulunabilir.


Yorumlar
Tartışmaya katılın
Yorum yok
Bilginin yararlılığını değerlendirin
- (Yok)
Sizin dereceniz

Sayfa çevrildi. Orijinal sayfayı aç