ROKAnol® K21, etoksillenmiş yağ alkolleri grubuna ait iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir (INCI adı: Cetoleth–21). Ürün, doğal kaynaklı hammaddeler içermektedir. ROKAnol® K21, yaklaşık %100 oranında aktif madde içerir. İyot ölçeğinde 7'ye kadar renk veren ve 35°C'ye yakın katılaşma noktasına sahip, balmumu veya macun formundadır.
Ürünün hidrofilik-lipofilik denge (HLB) değeri 16,5'tir; bu da ürünün suda yüksek oranda çözünür olduğu anlamına gelir. Ayrıca düşük alifatik alkoller ve benzen içinde de iyi çözünür. Ürün, OECD metodolojisine uygun olarak biyolojik bozunabilirlik kriterlerini karşılamaktadır (biyolojik bozunabilirlik verileri literatür verilerine dayanmaktadır).
ROKAnol® K21, beyaz ispirto, gazyağı, ksilen, bitkisel ve hayvansal yağlar üzerinde iyi emülsiyonlaştırıcı özelliklere sahiptir. Özellikle EC, EW ve SE formülasyonlarında olmak üzere, bitki koruma ürünlerinde emülgatör olarak kullanılabilir. Mükemmel emülsiyonlaştırıcı özellikleri nedeniyle, krem ve losyon gibi kozmetik formülasyonlarında da kullanılır. Ayrıca uçucu yağların çözücüsü olarak da kullanılabilir.
Ürün, boya ve vernik endüstrisinde, boya ve pigmentlerin dağıtıcı özelliklerinin gerekli olduğu durumlarda kullanılabilir. Ayrıca, ROKAnol® K21'in dağıtıcı özellikleri, onu lateks dağıtıcı madde olarak boya formülasyonlarında katkı maddesi olarak kullanıma uygun hale getirir.
ROKAnol® K21'in dağıtıcı özellikleri, çamaşır deterjanlarının üretiminde yarı mamul ürün olarak kullanılmasını sağlar. Özellikle IT ve NL serisi ROKAnol'lar gibi diğer yüzey aktif maddelerle birlikte deterjan banyolarında etkilidir. ROKAnol® K14, düşük, orta ve yüksek sıcaklıklarda yüzey aktivitesi gösterdiği için geniş bir sıcaklık aralığında kullanılabilir. Ayrıca asidik, nötr ve alkali ortamlarda da etkilidir.
Özellikleri ve uygulamaları
Ürün avantajları:
Yüksek emülsiyonlaştırma ve dağıtma özelliklerine sahiptir.
suda yüksek çözünürlük,
Asidik, nötr ve seyreltilmiş alkalilerde etkinlik,
Ürün, OECD metodolojisine uygun olarak biyolojik bozunabilirlik kriterlerini karşılamaktadır (biyolojik bozunabilirlik verileri literatür verilerine dayanmaktadır).
PCC EXOL SA, Orta ve Doğu Avrupa'daki en önemli yüzey aktif madde ve kimyasal formülasyon üreticilerinden biridir. Şirket, birçok endüstri dalı için yüzey aktif maddeler, özel katkı maddeleri ve kimyasal formülasyonlar sunmaktadır.
Ürünle ilgili yukarıdaki tüm bilgiler üreticinin en iyi bilgisine göre sağlanır ve iyi niyetle yayınlanır. Ancak imalatçı, bu dokümanın bilgi ve içeriğinin eksiksiz ve doğru olduğunu garanti etmez ve bunları kullanmanın sonuçlarından sorumlu değildir. Kullanıcı bu dokümanın bilgi ve içeriğini kendi başına doğrulamak ve onaylamakla yükümlüdür. Üretici, bu değişikliklerin nedenlerini belirtmeksizin bu belgenin içeriğini istediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar.