ROKAnol®D3W MB (Deceth-3)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Alkohol, C10 etoksylowany
Numer CAS
INCI
Deceth-3
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline® Produkty Greenline® Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych RSPO RSPO Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży

Surowiec użyty do produkcji ROKAnolu® D3W MB jest pochodną oleju z ziaren palmowych pochodzących z certyfikowanych upraw palmy olejowej. Produkt ten posiada certyfikat RSPO Mass Balance.

ROKAnol® D3W MB to niejonowy środek powierzchniowo czynny, należący do grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych o nazwie INCI: Deceth-3. Ma postać klarownej cieczy o barwie max. 50 w skali Hazena w temperaturze 20-25°C. Od ROKAnolu® D3 różni się zawartością substancji aktywnej. Produkt handlowy zawiera około 90% substancji aktywnej i krzepnie w temperaturze poniżej -10°C.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • bardzo efektywny emulgator emulsji O/W,
  • zdolność zagęszczania formulacji,
  • kompatybilny z niejonowymi, anionowymi i kationowymi środkami powierzchniowo czynnymi,
  • produkt biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • farby do włosów,
  • preparaty do dekoloryzacji włosów,
  • preparaty do ochrony koloru przeznaczone do włosów farbowanych,
  • preparaty przeciwsłoneczne,
  • środki do pielęgnacji ciała po opalaniu,
  • samoopalacze,
  • antyperspiranty i dezodoranty,
  • preparaty do mycia i pielęgnacji przeznaczone dla dzieci,
  • preparaty do pielęgnacji ciała i twarzy,
  • preparaty do mycia twarzy.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Emulgatory
Modyfikatory reologii
Środki myjące
Środki zagęszczające
Środki zwilżające

Budowa
Alkoksylowane alkohole / Etoksylowane alkohole

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Alkohol, C10 etoksylowany, Alkohol etoksylowany C10, Deceth 3, etoksylowany alkohol tłuszczowy C10
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty