ROKAnol® IT7W je neiónová povrchovo aktívna látka zo skupiny etoxylovaných mastných alkoholov (názov INCI: Isotrideceth-7). Produkt patrí do série ROKAnol® IT, ktorá obsahuje povrchovo aktívne látky na báze izotridecylalkoholu (iso-C13). Produkt obsahuje asi 90% účinnej látky.
Produkt má pri izbovej teplote číru tekutú formu. Zráža sa pri teplote -18 °C, čo výrazne uľahčuje manipuláciu a skladovanie produktu. V porovnaní s inými produktmi radu ROKAnol® IT sa vyznačuje miernou hydrofilnosťou a má bod zákalu pri teplote v rozmedzí 65÷70 °C (pre roztok butyldiglykolu).
Vzhľadom na obmedzenú rozpustnosť vo vode tvorí v kombinácii s vodou zakalené roztoky. Okrem toho sa ROKAnol® IT7W môže používať v oxidačnom, redukčnom a tvrdom prostredí. Je aktívny v studenej vode, kyslých a neutrálnych kúpeľoch a zriedených zásadách. Absencia iónovej látky v jeho štruktúre ho robí ideálnym na použitie v kombinácii s inými neiónovými, katiónovými a aniónovými povrchovo aktívnymi látkami.
ROKAnol® IT7W vyniká medzi ostatnými produktmi radu ROKAnol® IT svojimi vynikajúcimi parametrami, t. j. krátkym časom namočenia textílie a zároveň vytváraním relatívne nízkej peny na etoxylovaný produkt. Okrem toho má produkt vynikajúce detergentné, emulgačné a dispergačné vlastnosti, vďaka čomu je ROKAnol® IT7W účinnou zložkou vo všetkých typoch čistiacich prostriedkov. Môže byť použitý v domácich produktoch, ako aj v produktoch na priemyselné a inštitucionálne použitie.
ROKAnol® IT7W sa môže použiť ako zložka profesionálnych prípravkov na odstraňovanie bitúmenových hmôt zo stavebných zariadení. Okrem toho má produkt schopnosť emulgovať minerálny olej, preto sa používa na odstraňovanie škvŕn od strojového minerálneho oleja počas predúpravy pletenín a tkanín. Vynikajúci zmáčací účinok na bavlnu umožňuje použitie produktu v procesoch bielenia vlákien. ROKAnol® IT7W výrazne zlepšuje účinnosť tohto procesu a navyše zvyšuje absorpciu farbiva do textilnej štruktúry počas následného procesu, t. j. farbenia. Vďaka svojej vysokej zmáčacej schopnosti sa produkt používa v textilnom priemysle ako zložka receptúr na bielenie bavlny.
Výrobok spĺňa normy pre textilné výrobky stanovené poprednými svetovými textilnými inštitútmi, ako napríklad Oeko-Tex Association, program ZDHC.
Kompatibilita s derivátmi silikónu umožňuje použitie produktu v kozmetike na starostlivosť o vlasy a styling. Produkt sa tiež používa ako zložka umývacích prostriedkov, napr. gélov a sprchových pien. Emulgačné a hydratačné vlastnosti sú žiadanou vlastnosťou v agrochemickom priemysle, preto sa produkt používa v tekutých pesticídnych formuláciách, ako sú EC, EW, SC a SE.
Okrem toho je ROKAnol® IT7W zložkou prevzdušňovacích prísad do betónu a cementových mált. Produkt zaisťuje veľmi silné zmáčanie cementových zŕn a tiež uľahčuje zavádzanie malých vzduchových bublín do formovanej hmoty. Vďaka tomu sa zlepšuje plasticita čerstvej zmesi, v ktorej vzduchové bubliny fungujú ako ložiská, čím sa zvyšuje spracovateľnosť hmoty bez nutnosti zmeny pomeru vody a cementu.
ROKAnol® IT7W spĺňa predpisy povoľujúce nepriamy kontakt s potravinami na základe zoznamov zverejnených americkou organizáciou FDA (Food and Drug Administration) a nemeckou organizáciou BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung).
• Zoznam FDA:
175,105
176,180
176 200
176 210
178,3910
• Zoznam BfR:
XXXVI
Upozorňujeme, že produkt sa smie používať iba podľa pokynov organizácie a nesmie prekročiť maximálnu povolenú dávku.
ROKAnol® IT7W spĺňa kritériá smernice o detergentoch a spĺňa kritériá biologickej odbúrateľnosti v súlade s metodikou OECD.
Vlastnosti a aplikácie
Výhody produktu:
najlepší zmáčajúci prostriedok spomedzi produktov radu ROKAnol® IT,
jednoduchá manipulácia a skladovanie,
vynikajúci emulgátor a dispergačné činidlo,
silné detergenčné vlastnosti,
hydrofilné vlastnosti,
stabilný v prítomnosti oxidačných činidiel, redukčných činidiel a v tvrdej vode,
odolný v kyslom aj zásaditom prostredí,
zlepšuje savosť farbiva v bavlne počas bielenia,
odstraňuje olejové nečistoty z tvrdých povrchov, ako aj z pletených a tkaných textílií,
produkt spĺňa kritériá biologickej odbúrateľnosti v súlade s metodikou OECD,
schválené na použitie ako nepriama potravinárska prísada.
Aplikácie:
čistenie tvrdých povrchov,
tekuté pracie prostriedky a aviváže,
produkty na komerčné umývanie,
zložka kozmetiky na starostlivosť o vlasy a styling, ako aj sprchových gélov,
špecializovaný prípravok na čistenie bitúmenových hmôt,
inštitucionálne čistiace prostriedky,
zmesi na bielenie bavlny,
prostriedky na odstraňovanie olejových škvŕn vznikajúcich pri tkaní,
PCC EXOL SA je jedným z najvýznamnejších výrobcov povrchovo aktívnych látok a chemických prípravkov v strednej a východnej Európe. Spoločnosť ponúka povrchovo aktívne látky, špeciálne prísady a chemické prípravky pre mnohé odvetvia priemyslu.
Všetky vyššie uvedené informácie týkajúce sa produktu sú poskytované podľa najlepšieho vedomia výrobcu a publikované v dobrej viere. Výrobca však nezaručuje, že informácie a obsah tohto dokumentu sú úplné a presné a nezodpovedá za výsledky ich použitia. Používateľ je povinný si sám overiť a potvrdiť informácie a obsah tejto dokumentácie. Výrobca si vyhradzuje právo kedykoľvek zmeniť obsah tohto dokumentu bez uvedenia dôvodov takýchto zmien.