ROKAnol® IT7W je neiontový surfaktant ze skupiny ethoxylovaných mastných alkoholů (název INCI: Isotrideceth-7). Výrobek patří do řady ROKAnol® IT, která obsahuje povrchově aktivní látky na bázi isotridecylalkoholu (iso-C13). Přípravek obsahuje cca 90 % účinné látky.
Produkt má při pokojové teplotě čirou kapalnou formu. Koaguluje při -18 °C, což výrazně usnadňuje manipulaci a skladování produktu. Ve srovnání s jinými produkty řady ROKAnol® IT se vyznačuje střední hydrofilností a má bod zákalu při teplotě v rozmezí 65÷70 °C (pro roztok butyldiglykolu).
Vzhledem ke své omezené rozpustnosti ve vodě tvoří v kombinaci s vodou zakalené roztoky. ROKAnol® IT7W lze navíc použít v oxidačním, redukčním a tvrdém prostředí. Je aktivní ve studené vodě, kyselých a neutrálních lázních a zředěných zásadách. Absence iontové látky v jeho struktuře ho činí ideálním pro použití v kombinaci s dalšími neiontovými, kationtovými a aniontovými povrchově aktivními látkami.
ROKAnol® IT7W vyniká od ostatních produktů řady ROKAnol® IT svými vynikajícími parametry, tj. krátkou dobou smáčení tkaniny a zároveň vytvářením relativně nízké pěny na ethoxylovaný produkt. Produkt má navíc vynikající detergenční, emulgační a dispergační vlastnosti, což z ROKAnol® IT7W dělá účinnou složku ve všech typech čisticích prostředků. Lze jej použít jak v domácích produktech, tak i v produktech pro průmyslové a institucionální použití.
ROKAnol® IT7W lze použít jako součást profesionálních přípravků pro odstraňování bitumenových hmot ze stavebních strojů. Produkt má navíc schopnost emulgovat minerální olej, proto se používá k odstraňování skvrn od strojního minerálního oleje během předúpravy pletenin a tkanin. Vynikající smáčecí účinek na bavlnu umožňuje použití produktu v procesech bělení vláken. ROKAnol® IT7W výrazně zlepšuje účinnost tohoto procesu a navíc zvyšuje absorpci barviva do textilní struktury během následného procesu, tj. barvení. Díky své vysoké smáčecí schopnosti se produkt používá v textilním průmyslu jako složka formulací pro bělení bavlny.
Výrobek splňuje normy pro textilní výrobky stanovené předními světovými textilními instituty, jako je Oeko-Tex Association, program ZDHC.
Kompatibilita s deriváty silikonu umožňuje použití produktu v kosmetice pro péči o vlasy a styling. Produkt se také používá jako součást mycích prostředků, např. gelů a sprchových pěn. Emulgační a hydratační vlastnosti jsou žádoucí v agrochemickém průmyslu, proto se produkt používá v kapalných pesticidních formulacích, jako jsou EC, EW, SC a SE.
ROKAnol® IT7W je navíc součástí provzdušňovacích přísad do betonu a cementových malt. Produkt zajišťuje velmi silné smáčení cementových zrn a také usnadňuje zavádění malých vzduchových bublin do formované hmoty. V důsledku toho se zlepšuje plasticita čerstvé směsi, ve které vzduchové bubliny fungují jako ložiska, čímž se zvyšuje zpracovatelnost hmoty bez nutnosti změny poměru voda/cement.
ROKAnol® IT7W splňuje předpisy povolující nepřímý kontakt produktu s potravinami na základě seznamů zveřejněných americkou organizací FDA (Food and Drug Administration) a německou organizací BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung).
• Seznam FDA:
175,105
176.180
176 200
176.210
178,3910
• Seznam BfR:
XXXVI
Vezměte prosím na vědomí, že produkt smí být používán pouze tak, jak je definováno organizací, a nesmí překročit maximální povolenou dávku.
ROKAnol® IT7W splňuje kritéria směrnice o detergentech a splňuje kritéria biologické rozložitelnosti v souladu s metodikou OECD.
Vlastnosti a aplikace
Výhody produktu:
nejlepší smáčecí prostředek mezi produkty řady ROKAnol® IT,
snadná manipulace a skladování,
vynikající emulgátor a dispergátor,
silné detergenční vlastnosti,
hydrofilní vlastnosti,
stabilní v přítomnosti oxidačních činidel, redukčních činidel a v tvrdé vodě,
odolný v kyselém i zásaditém prostředí,
zlepšuje savost barviva v bavlně během bělení,
odstraňuje olejové nečistoty z tvrdých povrchů i z pletených a tkaných látek,
produkt splňuje kritéria biologické rozložitelnosti v souladu s metodikou OECD,
schváleno pro použití jako nepřímá potravinářská přídatná látka.
Aplikace:
čištění tvrdých povrchů,
tekuté prací prostředky a aviváže,
produkty pro komerční mytí,
součást kosmetiky pro péči o vlasy a styling, stejně jako sprchové gely,
specializovaný přípravek pro čištění bitumenových hmot,
institucionální čisticí prostředky,
bělicí směsi na bavlnu,
prostředky pro odstraňování olejových skvrn vzniklých při tkaní,
PCC EXOL SA je jedním z nejvýznamnějších výrobců povrchově aktivních látek a chemických přípravků ve střední a východní Evropě. Společnost nabízí povrchově aktivní látky, speciální přísady a chemické přípravky pro mnoho průmyslových odvětví.
Všechny výše uvedené informace týkající se produktu jsou poskytovány podle nejlepšího vědomí výrobce a zveřejněny v dobré víře. Výrobce však nezaručuje, že informace a obsah tohoto dokumentu jsou úplné a přesné, a nenese odpovědnost za výsledky jejich použití. Uživatel je povinen si informace a obsah této dokumentace sám ověřit a potvrdit. Výrobce si vyhrazuje právo kdykoli změnit obsah tohoto dokumentu bez udání důvodů.