ROKAcet KO300G MB je neiónová povrchovo aktívna látka (názov INCI: PEG-7 Glyceryl Cocoate), ktorá sa používa hlavne v kozmetických aplikáciách. Produkt je derivát na báze obnoviteľných rastlinných surovín, ako sú polyoxyetylované estery mastných kyselín a glycerol. Obsah účinnej látky presahuje 99 %.
ROKAcet KO300G MB je certifikovaný RSPO podľa modelu dodávateľského reťazca Mass Balance. Táto certifikácia potvrdzuje, že dodávateľský reťazec spĺňa požiadavky RSPO na udržateľnú produkciu palmového oleja(www.rspo.org) . To znamená, že palmový olej použitý na výrobu základnej suroviny obsiahnutej v produkte ROKAcet KO300G MB pochádza z plodín, ktoré neprispievajú k vyčerpávaniu prírodných hodnôt. Zároveň jeho výroba rešpektuje práva ľudí žijúcich v oblastiach, kde sa pestujú palmy olejné.
Povrchovo aktívna látka má formu kvapaliny, od slamovej po svetložltú, s nízkou viskozitou a bodom tuhnutia okolo -10 °C, čo uľahčuje manipuláciu s ňou v procesných podmienkach. ROKAcet KO300G MB má obmedzenú rozpustnosť vo vode a tvorí zakalené roztoky. Preto sa používa predovšetkým v systémoch obsahujúcich aniónové a amfotérne povrchovo aktívne látky. Takéto systémy majú formu čírej kvapaliny.
ROKAcet KO300G MB sa používa predovšetkým ako kondicionér a zmäkčovadlo v čistiacej kozmetike - najmä v šampónoch, géloch na umývanie tváre a tela, kúpeľových mliekach a tekutých mydlách. Produkt znižuje vysušujúci účinok aniónových povrchovo aktívnych látok, zanecháva povrch pokožky hydratovaný a pokrytý ochrannou vrstvou. Z tohto dôvodu sa vyznačuje ochranným a kondicionačným účinkom na pokožku a vlasy. Pridanie ROKAcet KO300G MB dáva kozmetike schopnosť znovu premasťovať povrch pokožky. To je veľmi žiaduca vlastnosť, pretože proces umývania odstraňuje okrem iného mastné látky z povrchu pokožky a vlasov. Preto sa v čistiacich prípravkoch používajú zmäkčovadlá na obnovenie lipidovej bariéry pokožky.
V receptúrach s aniónovými povrchovo aktívnymi látkami (napr. SLS, SLES) a amfotérnymi (kokobetaín, kokamidopropylbetaín) vykazuje ROKAcet KO300G MB synergiu, ktorá tiež zlepšuje penivosť a zahusťovanie. Vyznačuje sa tiež umývacími a emulgačnými vlastnosťami. Produkt podporuje pôsobenie iných emulgátorov, vďaka čomu je koemulgátorom podporujúcim emulgátor zodpovedný za tvorbu emulzií olej vo vode (O/W) v balzamoch a pleťových mliekach.
Okrem toho sa ROKAcet KO300G MB používa aj v priemysle domácich a priemyselných čistiacich prostriedkov, vrátane tekutých umývačiek riadu alebo prípravkov pre autochémiu.
Produkt spĺňa kritériá biologickej odbúrateľnosti v súlade s metodikou OECD.
Nie je klasifikované podľa nariadenia CLP/GHS.
Nepodlieha predpisom ADR/RID, ADN, IMDG, IATA.
Vlastnosti a aplikácie
Výhody produktu:
univerzálny, účinný zmäkčujúci a kondicionačný prostriedok v umývateľnej kozmetike,
vyhladzuje pokožku a vlasy,
kompatibilita a synergizmus účinku s aniónovými a amfotérnymi povrchovo aktívnymi látkami,
stabilizátor peny,
pôsobí ako koemulgátor,
stabilizuje emulzie olej vo vode (O/V),
spĺňa kritériá biologickej odbúrateľnosti v súlade s metodikou OECD
obsahuje obnoviteľné rastlinné suroviny.
Aplikácia:
tekuté mydlá,
telové mlieka,
sprchové gély,
prípravky po holení a iné alkoholové prípravky,
intímne hygienické mlieka a gély,
šampón,
čistiace prostriedky na tvár (gély a peny na tvár, umývacie oleje, toniká, micelárne tekutiny),
PCC EXOL SA je jedným z najvýznamnejších výrobcov povrchovo aktívnych látok a chemických prípravkov v strednej a východnej Európe. Spoločnosť ponúka povrchovo aktívne látky, špeciálne prísady a chemické prípravky pre mnohé odvetvia priemyslu.
Všetky vyššie uvedené informácie týkajúce sa produktu sú poskytované podľa najlepšieho vedomia výrobcu a publikované v dobrej viere. Výrobca však nezaručuje, že informácie a obsah tohto dokumentu sú úplné a presné a nezodpovedá za výsledky ich použitia. Používateľ je povinný si sám overiť a potvrdiť informácie a obsah tejto dokumentácie. Výrobca si vyhradzuje právo kedykoľvek zmeniť obsah tohto dokumentu bez uvedenia dôvodov takýchto zmien.