ROKAcet KO300G MB (PEG-7 Glyceryl Cocoate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Glicerydy, olej kokosowy, mono- i di-, etoksylowane
Numer CAS
CMR free CMR free Nie zawiera alergenów Nie zawiera alergenów Nie zawiera nanomateriałów Nie zawiera nanomateriałów Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry TSE/BSE free TSE/BSE free Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny GMO free GMO free Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Niska emisja lotnych związków organicznych Niska emisja lotnych związków organicznych Nietestowany na zwierzętach Nietestowany na zwierzętach Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Product of natural origin Product of natural origin Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania High pure High pure Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 RSPO RSPO

Surowiec użyty do produkcji ROKAcet KO300G MB jest pochodną oleju z ziaren palmowych pochodzących z  certyfikowanych upraw palmy olejowej. Produkt ten posiada certyfikat RSPO w modelu Mass Balance.

ROKAcet KO300G MB to niejonowy środek powierzchniowo czynnym o nazwie INCI: PEG-7 Glyceryl Cocoate, stosowany głównie w aplikacjach kosmetycznych. Produkt ten jest pochodną, bazującą na odnawialnych surowcach roślinnych typu poliooksyetylenowanych estrów kwasów tłuszczowych i gliceryny. Zawartość substancji aktywnej przekracza 99%.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • uniwersalny, efektywny emolient i środek kondycjonujący w kosmetykach zmywalnych,
  • wygładza skórę i włosy,
  • kompatybilność i synergizm działania z surfaktantami anionowymi i amfoterycznymi,
  • stabilizator piany,
  • jest koemulgatorem wspomagającym emulgator odpowiedzialny za wytworzenie emulsji,
  • stabilizuje emulsje typu olej w wodzie (O/W),
  • jest biodegradowalny oraz dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe,
  • oparty na odnawialnych surowcach roślinnych.

Zastosowanie:

  • mydła w płynie,
  • płyny do mycia ciała,
  • żele pod prysznic,
  • wody po goleniu i inne preparaty alkoholowe,
  • płyny i żele do higieny intymnej,
  • szampon do włosów,
  • środki do mycia i pielęgnacji twarzy (żele i pianki do mycia twarzy, olejki myjące, toniki, płyny micelarne),
  • płyny do kąpieli,
  • kremy, balsamy do ciała,
  • kremy przeciwsłoneczne,
  • kosmetyki kolorowe,
  • preparaty do stylizacji włosów,
  • preparaty ochronne do ust,
  • płyny do mycia naczyń,
  • chemia samochodowa.
Kategorie

Branże i aplikacje
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Mycie i pielęgnacja pojazdów

Funkcja
Detergenty
Dyspergatory
Emolienty
Emulgatory
Mydła w płynie
Szampony do włosów
Środki czyszczące
Żele pod prysznic

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe
Glicerydy

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Glicerydy, olej kokosowy, mono- i di-, etoksylowane, PEG-7 Glyceryl Cocoate, środek kondycjonujący i emolient w kosmetykach myjących

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty