ROKAnol® IT10, etoksillenmiş yağ alkolleri grubunun (INCI adı: Isotrideceth -10) iyonik olmayan bir yüzey aktif maddesidir. Ürün, izotridesil alkol, iso-C13 bazlı geniş bir yüzey aktif madde grubuna aittir. Ticari ürün, aktif maddenin yaklaşık %100'ünü içerir. Yağ veya macun kıvamında bir sıvıdır.
Ürün yaklaşık 18°C'de katılaşırken, 40°C'de maksimum 100 HU renk yoğunluğuna sahip berrak bir sıvıdır. ROKAnol® IT10 hidrofilik bir karaktere sahiptir, bu nedenle suda ve düşük alifatik alkollerde iyi çözünür. Ayrıca, sulu çözeltide 74÷77°C sıcaklık aralığında yüksek bir bulanıklık noktasına sahiptir.
ROKAnol® IT10, oksitleyici ve indirgeyici ortamlarda ve sert su varlığında stabildir. Ayrıca, ürün asidik ve alkali ortamlara, tuzlara ve organik çözücülere karşı direnciyle karakterize edilir; bu da özel ve kısıtlayıcı kullanım gereksinimlerinin karşılanmasının bir sonucudur. ROKAnol® IT10, ROKAnol® IT serisi ürünlerindeki daha düşük etoksilatlara kıyasla elektrolitlere, özellikle alkalilere karşı çok daha yüksek bir dirence sahiptir. Sonuç olarak, özellikle tekstil endüstrisi için profesyonel deterjanlarda ve yardımcı maddelerde olmak üzere, daha yüksek alkali formülasyonlarda kullanılabilir.
Ürünün kimyasal yapısında iyonik bileşiklerin bulunmaması nedeniyle, ROKAnol® IT10 diğer iyonik olmayan yüzey aktif maddelerle ve anyonik ve katyonik yüzey aktif maddeler içeren formülasyonlarda kullanılabilir. ROKAnol® IT serisinin diğer ürünlerine kıyasla, yüksek köpürme kapasitesi ve çok kısa ıslatma süresi ile öne çıkar. Ayrıca, çok güçlü yağ çözme ve deterjan özelliklerine sahiptir; bu da örme ve dokuma kumaşlardan ve sert yüzeylerden yüksek düzeyde kir uzaklaştırma sağlar.
Özel temizlik uygulamaları açısından ROKAnol® IT10, beton veya tuğla yüzeyindeki yosunları temizlemek ve araçlardan kaynaklanan yağ sızıntılarından dolayı beton ve asfalttaki lekeleri gidermek için önerilir.
Ayrıca, elyaf ön işlem süreçleri için tasarlanmış preparatların bir bileşeni olarak da mükemmeldir. Ürün, örme ve dokuma işlemlerinden kaynaklanan mineral kökenli yağ lekelerini örme ve dokuma kumaşlardan çıkarmada iyi sonuçlar verir. Mükemmel ıslatma özellikleri sayesinde ROKAnol® IT10, ham örme ve pamuklu kumaşların ağartma kompozisyonlarının bir bileşeni olabilir. Ürünün ağartma banyosunda kullanılması, elyaf işlemenin sonraki aşamasında, yani boyama işleminde boyanın kılcallığını artırır.
ROKAnol® IT10, silikon yağı ile mikroemülsiyonlar oluşturan çok etkili bir emülgatördür. Bu tür bileşimler, diğerlerinin yanı sıra, tekstil işlemlerinde gerekli olan yumuşatıcı maddeler olarak kullanılır. Ürün, Oeko-Tex Birliği ve ZDHC Programı gibi dünyanın önde gelen tekstil kuruluşları tarafından belirlenen tekstil ürünleri standartlarını karşılamaktadır.
Rokanol® IT10'un silikon türevleriyle uyumluluğu, şampuanlar, saç kremleri, saç jelleri, saç dökülmesini önleyici ürünler gibi saç yıkama, bakım ve şekillendirme amaçlı kozmetik ürünlerinde ve ayrıca güneşlenme kozmetiklerinde kullanılmaktadır.
ROKAnol® IT10, emülsiyon polimerizasyon işleminde elektrolitlere, sert suya veya çözücülere karşı dispersiyon direncini artıran bir koemülsiyonlaştırıcıdır. Ürün, stiren-akrilik, vinil asetat homo- ve kopolimerlerinin yanı sıra VAE dispersiyonlarının üretiminde kullanılabilir. Ürün ayrıca, fosfor esterleri veya karboksi eterler gibi anyonik yüzey aktif maddelerin elde edilmesinde yarı mamul bir üründür.
Ürün, gıda ambalajlarının veya gıda ile temas etmesi amaçlanan malzemelerin üretim sürecinde katkı maddesi olarak kullanılır. Bileşimi, Amerikan kuruluşu FDA (Gıda ve İlaç İdaresi) ve Alman kuruluşu BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) tarafından yayınlanan listelere göre ürünün doğrudan gıda ile temas etmesine izin veren düzenlemelere uygundur.
FDA listesi:
175.105
176.180
176.200
176.210
178.3910
BfR listesi:
XXXVI
Lütfen ürünün yalnızca kuruluş tarafından tanımlanan şekilde kullanılabileceğini ve izin verilen maksimum dozu aşmaması gerektiğini unutmayın.
Ürün, OECD metodolojisine uygun olarak biyolojik olarak parçalanabilirlik kriterlerini karşılamaktadır (biyolojik olarak parçalanabilirlik verileri literatür verilerine dayanmaktadır).
.
Özellikleri ve uygulamaları
Ürün avantajları:
mükemmel ıslatıcı madde,
Çok iyi bir emülgatör ve dağıtıcıdır.
mükemmel deterjan özellikleri,
hidrofilik özellikler,
Oksitleyici maddeler, indirgeyici maddeler ve sert su varlığında stabildir.
Formülasyonun iyonik olmayan, anyonik ve katyonik bileşenleriyle uyumlu,
Asidik ve alkali ortamlarda stabildir.
Ağartma işleminde boyanın kılcallık özelliğini iyileştirir.
Yağlı lekeleri sert yüzeylerden ve örme, dokuma kumaşlardan temizler.
Ürün, OECD metodolojisine uygun olarak biyolojik bozunabilirlik kriterlerini karşılamaktadır (biyolojik bozunabilirlik verileri literatür verilerine dayanmaktadır).
Dolaylı gıda katkı maddesi olarak kullanımı onaylanmıştır.
Uygulamalar:
tekstil endüstrisinin yardımcı personeli,
pamuk ağartma bileşimleri,
Dokuma işlemlerinden kaynaklanan yağ lekelerini gidermek için kullanılan maddeler,
Sert yüzeylerin temizlenmesi,
Sıvı deterjanlar ve yumuşatıcılar,
ticari yıkama ürünleri,
mutfak kirlerini temizlemek,
Asfalt/yol yüzeylerinden yağ lekelerini çıkarmak için özel hazırlık ürünü.
kurumsal temizlik ürünleri,
Silikon türevleri içeren kozmetik ürünler,
Beton ve tuğla yüzeylerden yeşil kir (yosun) temizlemek için kullanılan temizleme bileşimleri.
PCC EXOL SA, Orta ve Doğu Avrupa'daki en önemli yüzey aktif madde ve kimyasal formülasyon üreticilerinden biridir. Şirket, birçok endüstri dalı için yüzey aktif maddeler, özel katkı maddeleri ve kimyasal formülasyonlar sunmaktadır.
Ürünle ilgili yukarıdaki tüm bilgiler üreticinin en iyi bilgisine göre sağlanır ve iyi niyetle yayınlanır. Ancak imalatçı, bu dokümanın bilgi ve içeriğinin eksiksiz ve doğru olduğunu garanti etmez ve bunları kullanmanın sonuçlarından sorumlu değildir. Kullanıcı bu dokümanın bilgi ve içeriğini kendi başına doğrulamak ve onaylamakla yükümlüdür. Üretici, bu değişikliklerin nedenlerini belirtmeksizin bu belgenin içeriğini istediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar.