ROKAnol® IT8, INCI adı: Isotrideceth -8 olan etoksillenmiş yağ alkolleri grubundan iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir. İzotridesil alkol, iso-C13 bazlı yüzey aktif ürünler grubuna aittir. Ticari ürün, aktif maddenin yaklaşık %100'ünü içerir.
ROKAnol IT8, beyaz, bulanık bir sıvı veya macun formundadır ve 8°C civarında katılaşır. 40°C'de açık renkli, yani Hazen ölçeğinde 50'ye kadar berrak bir sıvıdır. Hidrofilik özelliklere sahip olduğundan suda ve düşük alifatik alkollerde iyi çözünür. Orta derecede köpürme özelliği gösterir. Butil glikol/su çözeltisinde 76 ÷ 78°C sıcaklık aralığında yüksek bir bulanıklık noktasına sahiptir. Oksitleyici maddeler, indirgeyici maddeler ve sert su ortamında başarıyla kullanılabilir.
İyonik yapısı nedeniyle, ürün diğer iyonik olmayan yardımcı maddelerle karışım halinde ve anyonik ve katyonik yüzey aktif maddelerle formülasyonlarda kullanılabilir. ROKAnol® IT8 kullanımı, temizlenen yüzeyin mükemmel şekilde ıslanmasını sağlar ve çok iyi deterjan özellikleri sayesinde hem kumaş/örgü hem de sert yüzeylerden lekelerin yüksek kalitede çıkarılmasını sağlar. Dahası, ürün sulu temizleme işlemlerinde kir parçacıklarını dağıtma özelliğine sahiptir ki bu da deterjanlıkta önemli bir avantajdır. Bu nedenle, ürün profesyonel yıkama ve endüstriyel ve kurumsal temizlik için hafif alkali ve asidik deterjanların bir bileşeni olarak iyi çalışır. Profesyonel yıkama sıvılarında, ROKAnol® IT8 çoğunlukla diğer iyonik olmayan yüzey aktif maddeler, BDG ve alkali ile birlikte bulunur. Bu tür bileşimler ayrıca anyonik yüzey aktif maddeler, örneğin ABSNa içerebilir.
Ayrıca, ROKAnol® IT8, elyafların ön işleminde de kullanılmıştır. Endüstriyel örme ve dokuma işlemlerinden kaynaklanan kumaş/örgüden yağ lekelerinin (mineral yağlar) çıkarılması için başarıyla önerilebilir. Pamuklu kumaşların mükemmel ıslatma özellikleri sayesinde, ürün ham örme ve pamuklu kumaşların ağartma bileşimlerinde bir bileşen olarak kullanılabilir. Formülasyonda bulunması, ağartma verimliliğini artırarak boyama işlemlerinde boyanın kılcallığını artırır. ROKAnol® IT8, Oeko-Tex Standard Association ve ZDHC Programı gibi dünyanın önde gelen tekstil kuruluşları tarafından belirlenen tekstil standartlarını karşılamaktadır.
ROKAnol® IT8, silikon yağı ile mikroemülsiyonlar oluşturan mükemmel bir emülgatördür. Bu bileşimler, diğerlerinin yanı sıra, tekstil işlemlerinde gerekli yumuşatıcılar olarak kullanılır. Silikon bileşiklerinin türevleriyle uyumluluğu, saç bakım ve şekillendirme kozmetiklerinde de kullanılmaktadır.
Endüstriyel uygulamalarda, mühendislik sektöründe ağır kirlerin temizlenmesi için hazırlanan preparatlarda ve metal işleme ürünlerinde ve hidrolik sıvılarda emülgatör olarak kullanılır. Emülsifiye edici ve ıslatıcı özellikleri tarım kimyası sektöründe arzu edilen bir özelliktir; bu nedenle ürün, EC, EW, SC ve SE gibi sıvı pestisit formülasyonlarında kullanılır. ROKAnol® IT8 ayrıca fosforik esterler veya karboksi eterler de dahil olmak üzere anyonik yüzey aktif maddelerin hazırlanmasında yarı mamul olarak da kullanılır.
ROKAnol® IT8, emülsiyon polimerizasyon işleminde katkı maddesi olarak da kullanılmaktadır. Bu işlemin ürünleri, gıda ambalajlarının veya gıda ile temas edecek malzemelerin üretiminde önemlidir. Ürün, FDA (Gıda ve İlaç İdaresi) ve Alman kuruluşu BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) tarafından yayınlanan bir listeye göre dolaylı gıda katkı maddesi olarak kullanım için onaylanmıştır.
FDA listesi:
175.105
176.180
176.200
176.210
178.3910
BfR listesi:
XXXVI
Lütfen ürünün yalnızca kuruluş tarafından verilen tanımlara uygun olarak kullanılabileceğini ve izin verilen azami dozun aşılmaması gerektiğini unutmayın.
ROKAnol® IT8, OECD metodolojisine uygun olarak biyolojik bozunabilirlik kriterlerini karşılamaktadır.
PCC EXOL SA, Orta ve Doğu Avrupa'daki en önemli yüzey aktif madde ve kimyasal formülasyon üreticilerinden biridir. Şirket, birçok endüstri dalı için yüzey aktif maddeler, özel katkı maddeleri ve kimyasal formülasyonlar sunmaktadır.
Ürünle ilgili yukarıdaki tüm bilgiler üreticinin en iyi bilgisine göre sağlanır ve iyi niyetle yayınlanır. Ancak imalatçı, bu dokümanın bilgi ve içeriğinin eksiksiz ve doğru olduğunu garanti etmez ve bunları kullanmanın sonuçlarından sorumlu değildir. Kullanıcı bu dokümanın bilgi ve içeriğini kendi başına doğrulamak ve onaylamakla yükümlüdür. Üretici, bu değişikliklerin nedenlerini belirtmeksizin bu belgenin içeriğini istediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar.