ROKAcet KO300G je neiontový surfaktant (INCI název: PEG-7 Glyceryl Cocoate), používaný především v kosmetických aplikacích. Produkt je derivát na bázi obnovitelných rostlinných surovin, jako jsou polyoxyethylované estery mastných kyselin a glycerol. Obsah účinné látky přesahuje 99 %.
Povrchově aktivní látka je ve formě kapaliny, slámově žluté až světle žluté, s nízkou viskozitou a bodem tuhnutí kolem -10 °C, což usnadňuje manipulaci s ní v procesních podmínkách. ROKAcet KO300G má omezenou rozpustnost ve vodě a tvoří kalné roztoky. Proto se používá především v systémech obsahujících aniontové a amfoterní povrchově aktivní látky. Takové systémy mají formu čiré kapaliny.
ROKAcet KO300G se používá především jako kondicionér a změkčovadlo v čisticí kosmetice - zejména v šamponech, gelech na mytí obličeje a těla, koupelových mlékách a tekutých mýdlech. Produkt snižuje vysušující účinek aniontových povrchově aktivních látek a zanechává povrch pokožky hydratovaný a pokrytý ochrannou vrstvou. Z tohoto důvodu se vyznačuje ochranným a kondicionačním účinkem na pokožku a vlasy. Přidání ROKAcet KO300G dává kosmetice schopnost znovu promazat povrch pokožky. To je velmi žádoucí vlastnost, protože proces mytí odstraňuje mimo jiné mastné látky z povrchu pokožky a vlasů. Proto se v čisticích přípravcích používají změkčovadla k obnovení lipidové bariéry pokožky.
V recepturách s aniontovými povrchově aktivními látkami (např. SLS, SLES) a amfoterními (kokobetain, kokamidopropylbetain) vykazuje ROKAcet KO300G synergii, která zlepšuje pěnivé a zahušťovací vlastnosti. Vyznačuje se také mycími a emulgačními vlastnostmi. Produkt podporuje působení dalších emulgátorů, což z něj činí koemulgátor podporující emulgátor zodpovědný za tvorbu emulzí olej ve vodě (O/W) v balzámech a pleťových mlécích.
Kromě toho se ROKAcet KO300G používá také v průmyslu domácích a průmyslových detergentů, včetně mycích prostředků na nádobí nebo přípravků pro autochemii.
ROKAcet KO300G splňuje kritéria biologické odbouratelnosti v souladu s metodikou OECD.
Není klasifikováno dle nařízení CLP/GHS.
Na přepravu tohoto produktu se nevztahují přepravní předpisy ADR/RID, ADN, IMDG, ICAO/IATA.
Vlastnosti a aplikace
Výhody produktu:
univerzální, účinný změkčující a kondicionační prostředek v smyvatelné kosmetice,
vyhlazuje pokožku a vlasy,
velmi dobré emulgační a prací vlastnosti,
kompatibilita a synergismus účinku s aniontovými a amfoterními povrchově aktivními látkami,
stabilizátor pěny,
působí jako koemulgátor,
stabilizuje emulze olej ve vodě (O/V),
splňuje kritéria biologické rozložitelnosti v souladu s metodikou OECD
obsahuje obnovitelné suroviny rostlinného původu.
Aplikace:
tekutá mýdla,
tělová mléka,
sprchové gely,
přípravky po holení a jiné alkoholové přípravky,
intimní hygienické mléka a gely,
šampon,
čisticí prostředky na obličej (gely a pěny na obličej, mycí oleje, tonika, micelární tekutiny),
PCC EXOL SA je jedním z nejvýznamnějších výrobců povrchově aktivních látek a chemických přípravků ve střední a východní Evropě. Společnost nabízí povrchově aktivní látky, speciální přísady a chemické přípravky pro mnoho průmyslových odvětví.
Všechny výše uvedené informace týkající se produktu jsou poskytovány podle nejlepšího vědomí výrobce a zveřejněny v dobré víře. Výrobce však nezaručuje, že informace a obsah tohoto dokumentu jsou úplné a přesné, a nenese odpovědnost za výsledky jejich použití. Uživatel je povinen si informace a obsah této dokumentace sám ověřit a potvrdit. Výrobce si vyhrazuje právo kdykoli změnit obsah tohoto dokumentu bez udání důvodů.