ROKAnol L9R MB is een niet-ionische oppervlakteactieve stof, behorend tot de groep geëthoxyleerde vetalcoholen met de INCI-naam: Laureth-9 . Het product vormt samen met laurylalcohol een groep oppervlakteactieve stoffen. Bij kamertemperatuur heeft het de vorm van een vloeibare pasta met een maximale kleurintensiteit van 100 op de Hazen-schaal. ROKAnol L9R MB is goed oplosbaar in water. De HLB-waarde van dit product is ongeveer 13,1. Het commerciële product bevat meer dan 99% van de werkzame stof en stolt bij ongeveer 20 °C.
Het product is RSPO-gecertificeerd volgens het Mass Balance-model voor de toeleveringsketen. Deze certificering bevestigt dat de toeleveringsketen voldoet aan de RSPO-vereisten voor de duurzame productie van palmolie.
ROKAnol L9R MB kenmerkt zich door een iets lagere hydrofiliteit dan ROKAnol L9. Net als ROKAnol L9 heeft het emulgerende en oplossende eigenschappen . Dankzij de hoge troebelingstemperatuur in water kan het worden gebruikt in toepassingen die hoge temperaturen vereisen .
Dankzij de zeer goede reinigende, bevochtigende, dispergerende en emulgerende eigenschappen wordt het product gebruikt als basisoppervlakteactieve stof in vloeibare en poederwasmiddelen, afwasmiddelen, huishoudelijke en technische reinigingsmiddelen en handreinigers . In deze toepassingen vertoont het een synergetische werking met ROKAnol LK3, wat zorgt voor een hoog reinigend effect en de herafzetting van vuil vermindert.
ROKAnol L9R MB kan worden gebruikt in een omgeving met oxiderende en reducerende factoren, evenals in de aanwezigheid van hard water. Het is actief in koud water, in zure en neutrale baden, en in verdunde alkalische oplossingen. Het heeft een hogere weerstand tegen alkalische omstandigheden dan ROKAnol L7.
ROKAnol L9R MB kan worden gebruikt in een mengsel met andere niet-ionische hulpstoffen en in mengsels met anionische en kationische oppervlakteactieve stoffen. Het heeft een synergetisch was- en reinigingseffect in een mengsel met alkylsulfaten en alkylarylsulfonaten.
ROKAnol L9R MB wordt ook veel gebruikt als ingrediënt in cosmetische producten , waaronder producten voor het wassen en verzorgen van huid en haar, make-up, zonnebrandcrèmes, scheercrèmes en aftershave.
Daarnaast wordt dit product gebruikt bij de voorbehandeling van vezels als onderdeel van de formulering voor het verwijderen van minerale olievlekken uit geweven en gebreide stoffen die ontstaan zijn bij industriële brei- en weefprocessen.
Door zijn bevochtigende eigenschappen ten opzichte van katoen kan het worden gebruikt als bestanddeel van bleekmiddelen voor onbewerkt breiwerk en katoen. Het product werkt ook goed in de laatste fase van het textielverfproces als een van de componenten die overtollige verfstoffen uit het verfbad verwijdert .
Het product voldoet aan de criteria voor biologische afbreekbaarheid volgens de OESO-methodologie (gegevens over biologische afbreekbaarheid zijn gebaseerd op literatuurgegevens).
Eigenschappen en toepassingen
Voordelen van het product:
zeer goede reinigende, bevochtigende, emulgerende en dispergerende eigenschappen.
goede ontvettende eigenschappen,
weerstand tegen zuren, hard water en verdunde alkaliën.
compatibel met niet-ionische, anionische en kationische oppervlakteactieve stoffen.
een synergetisch was- en reinigingseffect in een mengsel met alkylsulfaten en alkylarylsulfonaten.
Toepassingen:
Haarwas-, verzorgings- en stylingproducten (shampoos, conditioners, serums, gels, schuimen),
PCC EXOL SA is een van de belangrijkste fabrikanten van oppervlakteactieve stoffen en chemische formuleringen in Centraal- en Oost-Europa. Het bedrijf biedt oppervlakteactieve stoffen, specialistische additieven en chemische formuleringen voor vele takken van industrie.
Alle bovenstaande informatie met betrekking tot het product wordt verstrekt naar beste weten van de fabrikant en te goeder trouw gepubliceerd. De fabrikant garandeert echter niet dat de informatie en inhoud van dit document volledig en nauwkeurig zijn en is niet aansprakelijk voor de resultaten van het gebruik ervan. De gebruiker is verplicht de informatie en inhoud van deze documentatie zelf te verifiëren en te bevestigen. De fabrikant behoudt zich het recht voor om de inhoud van dit document op elk moment zonder opgave van redenen te wijzigen.