ROKAnol L9R MB je neiontová povrchově aktivní látka patřící do skupiny ethoxylovaných mastných alkoholů s názvem INCI: Laureth-9 . Produkt spoluvytváří skupinu povrchově aktivních látek na bázi laurylalkoholu. Při pokojové teplotě má formu kapalné pasty s maximální barvou 100 na Hazenově stupnici. ROKAnol L9R MB je snadno rozpustný ve vodě. Hodnota HLB pro tento produkt je přibližně 13,1. Komerčně dostupný produkt obsahuje přes 99 % účinné látky a tuhne při teplotě přibližně 20 °C.
Produkt je certifikován RSPO podle modelu dodavatelského řetězce Mass Balance. Tato certifikace potvrzuje, že dodavatelský řetězec splňuje požadavky RSPO na udržitelnou produkci palmového oleje.
ROKAnol L9R MB se vyznačuje mírně nižší hydrofilností než ROKAnol L9. Podobně jako ROKAnol L9 má emulgační a solubilizační vlastnosti . Díky vysoké hodnotě bodu zákalu ve vodě jej lze použít v aplikacích vyžadujících vysokou teplotu .
Díky velmi dobrým detergentním, smáčecím, dispergačním a emulgačním vlastnostem se produkt používá jako základní povrchově aktivní látka v tekutých a práškových detergentech, dále jako prostředky na mytí nádobí, čisticí prostředky pro domácnost a technické prostředky a prostředky na ruce . V těchto aplikacích vykazuje synergii s přípravkem ROKAnol LK3, čímž poskytuje vysoký detergentní účinek a snižuje opětovné usazování nečistot.
ROKAnol L9R MB lze použít v prostředí s oxidačními a redukčními faktory i v přítomnosti tvrdé vody. Je aktivní ve studené vodě, v kyselých a neutrálních lázních a také ve zředěných alkáliích. Má vyšší odolnost vůči alkalickému prostředí než ROKAnol L7.
ROKAnol L9R MB lze použít ve směsi s dalšími neiontovými pomocnými látkami a ve směsích s aniontovými a kationtovými povrchově aktivními látkami. Ve směsi s alkylsulfáty a alkylarylsulfonáty má synergický mycí a čisticí účinek.
ROKAnol L9R MB se také široce používá jako přísada do kosmetických přípravků , včetně přípravků pro mytí a péči o pleť a vlasy, v líčidlech, opalovacích krémech, holicích krémech a kosmetice po holení.
Kromě toho se tento produkt používá při předúpravě vláken jako složka přípravku pro odstraňování skvrn od minerálních olejů z tkaných a pletených textilií, které vznikají při průmyslovém pletení a tkaní.
Díky svým smáčecím vlastnostem ve vztahu k bavlněné tkanině jej lze použít jako složku bělicích prostředků pro surové pleteniny a bavlněné tkaniny. Produkt také dobře funguje v závěrečné fázi procesu barvení textilií jako jedna ze složek, která odstraňuje přebytečná barviva z lázně .
Produkt splňuje kritéria biologické rozložitelnosti v souladu s metodikou OECD (údaje o biologické rozložitelnosti vycházejí z literárních údajů).
Vlastnosti a aplikace
Výhody produktu:
velmi dobré detergenční, smáčecí, emulgační a dispergační vlastnosti,
dobré odmašťovací vlastnosti,
odolnost vůči kyselinám, tvrdé vodě a zředěným zásadám,
kompatibilní s neiontovými, aniontovými a kationtovými povrchově aktivními látkami,
synergický mycí a čisticí účinek ve směsi s alkylsulfáty a alkylarylsulfonáty.
Aplikace:
produkty na mytí, péči a styling vlasů (šampony, kondicionéry, séra, gely, pěny),
PCC EXOL SA je jedním z nejvýznamnějších výrobců povrchově aktivních látek a chemických přípravků ve střední a východní Evropě. Společnost nabízí povrchově aktivní látky, speciální přísady a chemické přípravky pro mnoho průmyslových odvětví.
Všechny výše uvedené informace týkající se produktu jsou poskytovány podle nejlepšího vědomí výrobce a zveřejněny v dobré víře. Výrobce však nezaručuje, že informace a obsah tohoto dokumentu jsou úplné a přesné, a nenese odpovědnost za výsledky jejich použití. Uživatel je povinen si informace a obsah této dokumentace sám ověřit a potvrdit. Výrobce si vyhrazuje právo kdykoli změnit obsah tohoto dokumentu bez udání důvodů.