ROKAnol L9R MB är ett nonjoniskt tensid som tillhör gruppen etoxylerade fettalkoholer med INCI-namnet Laureth-9 . Produkten samskapar en grupp tensider baserade på laurylalkohol. Vid rumstemperatur har den formen av en flytande pasta med en maximal färg på 100 på Hazen-skalan. ROKAnol L9R MB är lättlöslig i vatten. HLB-värdet för denna produkt är cirka 13,1. Den kommersiella produkten innehåller över 99 % av den aktiva substansen och stelnar vid cirka 20 °C.
Produkten är RSPO-certifierad enligt Mass Balance-leveranskedjans modell. Denna certifiering bekräftar att leveranskedjan uppfyller RSPO:s krav för hållbar produktion av palmolja.
ROKAnol L9R MB kännetecknas av något lägre hydrofilicitet än ROKAnol L9. I likhet med ROKAnol L9 har den emulgerande och solubiliserande egenskaper . Tack vare sin höga grumlingspunkt i vatten kan den användas i applikationer som kräver hög temperatur .
Tack vare mycket goda rengörings-, vätande, dispergerande och emulgerande egenskaper används produkten som ett basiskt tensid i flytande och pulvertvättmedel, och som diskmedel, hushålls- och tekniska rengöringsmedel samt handrengöringsmedel . I dessa tillämpningar visar den synergi i verkan med ROKAnol LK3, vilket ger en hög rengöringseffekt och minskar återavlagringar av smuts.
ROKAnol L9R MB kan användas i miljöer med oxiderande och reducerande faktorer samt i närvaro av hårt vatten. Den är aktiv i kallt vatten, i sura och neutrala bad, samt i utspädda alkalier. Den har högre resistens mot alkalisk miljö än ROKAnol L7.
ROKAnol L9R MB kan användas i blandning med andra nonjoniska hjälpämnen och i blandningar med anjoniska och katjoniska tensider. Den har en synergistisk tvätt- och rengöringseffekt i blandning med alkylsulfater och alkylarylsulfonater.
ROKAnol L9R MB används också flitigt som ingrediens i kosmetiska preparat , inklusive sådana för tvätt och vård av hud och hår, i smink, solskyddsmedel, rakkrämer och aftershave-kosmetika.
Dessutom används denna produkt vid förbehandling av fibrer som en komponent i formuleringen för att avlägsna mineraloljefläckar från vävda och stickade tyger som härrör från industriella sticknings- och vävprocesser.
På grund av dess vätande egenskaper hos bomullstyger kan den användas som en komponent i blekningskompositioner för råa stickade varor och bomullstyger. Produkten fungerar också bra i det sista steget av textilfärgningsprocessen som en av komponenterna som avlägsnar överskottsfärger från badet .
Produkten uppfyller kriterierna för biologisk nedbrytbarhet i enlighet med OECD:s metodologi (data för biologisk nedbrytbarhet baserade på litteraturdata).
Egenskaper och applikationer
Fördelar med produkten:
mycket goda rengörings-, vätande, emulgerande och dispergerande egenskaper,
goda avfettningsegenskaper,
resistens mot syror, hårt vatten och utspädda alkalier,
kompatibel med nonjoniska, anjoniska och katjoniska tensider,
en synergistisk tvätt- och rengöringseffekt i en blandning med alkylsulfater och alkylarylsulfonater.
Användningsområden:
hårtvätt, hårvård och stylingprodukter (schampon, balsam, serum, geler, skum),
PCC EXOL SA är en av de viktigaste tillverkarna av ytaktiva ämnen och kemiska formuleringar i Central- och Östeuropa. Företaget erbjuder ytaktiva ämnen, specialiserade tillsatser och kemiska formuleringar för många industrigrenar.
All ovanstående information relaterad till produkten tillhandahålls enligt tillverkarens bästa kunskap och publiceras i god tro. Tillverkaren garanterar dock inte att informationen och innehållet i detta dokument är fullständigt och korrekt, och kan inte hållas ansvarig för resultatet av användningen av dem. Användaren är skyldig att verifiera och bekräfta informationen och innehållet i denna dokumentation på egen hand. Tillverkaren förbehåller sig rätten att ändra innehållet i detta dokument när som helst utan att ange skäl för sådana ändringar.