ROKAcet KO400G (PEG-6 Glyceryl Cocoate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Glicerydy, olej kokosowy, mono- i di-, etoksylowane
Numer CAS
INCI
PEG-6 Glyceryl Cocoate
Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny EU Ecolabel EU Ecolabel Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline® Produkty Greenline® Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży

ROKAcet KO400G to niejonowy środek powierzchniowo czynnym o nazwie INCI: PEG-6 Glyceryl Cocoate, stosowany głównie w aplikacjach detergentowych.

Produkt ten jest pochodną, bazującą na odnawialnych surowcach roślinnych, typu poliooksyetylenowanych estrów kwasów tłuszczowych i gliceryny. Zawartość substancji aktywnej przekracza 99%. Surfaktant ten występuje w formie cieczy o barwie od słomkowej do jasnożółtej, o niskiej lepkości i temperaturze krzepnięcia - poniżej -10oC, co ułatwia operowanie nim w warunkach procesowych. 

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • kompatybilność i synergizm działania z pozostałymi typami surfaktantów,
  • właściwości emulgujące (stabilizuje emulsje typu olej w wodzie O/W),
  • wysoka biodegradowalność,
  • produkt oparty na odnawialnych surowcach roślinnych,
  • produkt bezpieczny, nieklasyfikowany (CLP/GHS),
  • spełnia wymagania Ecolabel i Nordic Swan.

Zastosowanie:

  • płyny do mycia naczyń,
  • płyny do mycia naczyń do skóry wrażliwej,
  • wysokowydajne detergenty w płynie (HDL – Heavy Duty Liquid),
  • skoncentrowane płyny do prania,
  • inne produkty Ecolabel i Nordic Swan.
Kategorie

Branże i aplikacje
Detergenty

Funkcja
Detergenty
Emulgatory
Mydła w płynie
Środki czyszczące

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe
Glicerydy

Segment
Produkty konsumenckie i opakowania / Płyny i balsamy do mycia naczyń, Płyny i żele do prania
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Glicerydy, olej kokosowy, mono- i di-, etoksylowane, Glikol polietylenowy - monokooat glicerolu, Glicerydy kokosowe, etoksylowane, Glicerydy, coco, mono- i di-, oksyetylenowane, CAS 68201-46-7.
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty