EXOsoft PC35 MB (Potassium Cocoate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty

EXOsoft PC35 to anionowy środek powierzchniowo czynny, który należy do grupy mydeł o nazwie zdefiniowanej przez INCI jako Potassium Cocoate. Jest to produkt pochodzenia naturalnego, charakteryzujący się 100% zawartością węgla odnawialnego. 

Podstawowy surowiec wykorzystywany w produkcji EXOsoftu PC35 MB jest pochodną oleju z ziaren palmowych, które pochodzą z certyfikowanych upraw palmy olejowej. Produkt ten objęty jest certyfikatem RSPO w modelu Mass Balance.

EXOsoft PC35 może być stosowany jako podstawowy i wtórny środek powierzchniowo czynny. Występuje w postaci bezbarwnego roztworu wodnego o zawartości suchej masy 34-36% i nie zawiera konserwantów.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • produkt pochodzenia naturalnego,
  • 100% odnawialnego węgla,
  • brak PEG, brak dioksanu,
  • idealny wybór dla preparatów bez siarczanów- alternatywa dla SLES, SLS,
  • opłacalny,
  • biodegradowalny,
  • jasny kolor,
  • słaby zapach,
  • nie zawiera konserwantów.

Zastosowanie:

  • produkty do golenia (pianki, kremy),
  • żele pod prysznic,
  • szampony,
  • mydła w kostkach,
  • płynne mydła do rąk,
  • przemysłowe mydła do rąk,
  • chirurgiczne środki do szorowania,
  • preparaty detergentowe,
  • kapsułki do prania,
  • środki do czyszczenia twardych powierzchni.
Kategorie

Branże i aplikacje
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Detergenty
Emulgatory
Mydła w płynie
Surfaktanty podstawowe
Szampony do włosów
Środki czyszczące
Środki myjące
Środki pianotwórcze
Środki piorące
Żele pod prysznic

Budowa
Inne
Sole

Segment
Surfaktanty / Anionowe

Nazwy alternatywne
Kwasy tłuszczowe, sól potasowa, Kwasy tłuszczowe, sól potasowa, Roztwór wodny soli potasowej i kwasów tłuszczowych, anionowy środek powierzchniowo czynny, Potassium Cocoate, Fatty acids, potassium salt, Aqueous solution of potassium salt and fatty acids, anionic surfactant, Potassium Cocoate, CAS 61789-30-8.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty