EXOsoft PC35 (Potassium Cocoate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Kwasy tłuszczowe, sól potasowa
Numer CAS
Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Naturalny detergent Naturalny detergent Product of natural origin Product of natural origin Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Nowość Nowość Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Katalog Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Ecocert Detergents Ecocert Detergents Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 RSPO RSPO

EXOsoft PC35 to anionowy środek powierzchniowo czynny, który należy do grupy mydeł o nazwie zdefiniowanej przez INCI jako Potassium Cocoate. Jest to produkt pochodzenia naturalnego, charakteryzujący się 100% zawartością węgla odnawialnego. EXOsoft PC35 może być stosowany jako podstawowy i wtórny środek powierzchniowo czynny. Występuje w postaci bezbarwnego roztworu wodnego o zawartości suchej masy 34-36% i nie zawiera konserwantów.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • naturalne pochodzenie,
  • 100% odnawialnego węgla,
  • brak PEG, brak dioksanu,
  • idealny wybór dla preparatów bez siarczanów- alternatywa dla SLES, SLS,
  • opłacalny,
  • biodegradowalny,
  • jasny kolor,
  • słaby zapach,
  • bez konserwantów.

Zastosowanie:

  • produkty do golenia (pianki, kremy),
  • żele pod prysznic,
  • szampony,
  • mydła w kostkach,
  • płynne mydła do rąk,
  • przemysłowe mydła do rąk,
  • chirurgiczne środki do szorowania,
  • preparaty detergentowe,
  • kapsułki do prania,
  • środki do czyszczenia twardych powierzchni,
  • przemysł agrochemiczny jako preparat owadobójczy.
Kategorie

Branże i aplikacje
Agrochemikalia / Środki ochrony roślin i nawozy
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Detergenty
Emulgatory
Mydła w płynie
Surfaktanty podstawowe
Szampony do włosów
Środki czyszczące
Środki myjące
Środki pianotwórcze
Środki piorące
Żele pod prysznic

Budowa
Inne
Sole

Segment
Surfaktanty / Anionowe

Nazwy alternatywne
Kwasy tłuszczowe, sól potasowa, Roztwór wodny soli potasowej kwasów tłuszczowych, anionowy środek powierzchniowo czynny.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty