ROKAmina®L30B MB (Lauryl betaine)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
ROKAmina®L30B MB  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B MB  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B MB  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B MB  (Lauryl betaine)
Zapytaj o ofertę dla Ciebie

ROKAmina L30B MB to bardzo wysokiej czystości produkt z grupy betain, zaliczany do surfaktantów amfoterycznych.  Surowiec wchodzący w skład ROKAminy L30B MB jest pochodną oleju z ziaren palmowych pochodzących z certyfikowanych plantacji Olejowca Gwinejskiego. Produkt ten należy do grupy produktów objętych certyfikatem RSPO w modelu Mass Balance (www.rspo.org).

ROKAmina L30B MB jest praktycznie bezbarwnym roztworem wodnym o zawartości substancji aktywnej około 30%. ROKAmina L30B MB jest stosowana jako składnik preparatów myjących, szczególnie delikatnych, stosowanych do usuwania zanieczyszczeń z powierzchni skóry i włosów.

ROKAmina L30B MB  w połączeniu z anionowymi środkami powierzchniowo czynnymi (SLS, SLES, ABSNa) wykazuje dodatnie, synergiczne zwiększenie objętości piany i poprawia stabilność preparatów. Co więcej, produkt ten jest stabilny w roztworach o dużym stopniu zasolenia. Dzięki tym cechom przyczynia się do zmniejszenia zużycia środków powierzchniowo czynnych w produktach kosmetycznych i innych.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • wykazuje bardzo łagodne działanie na skórę,
  • zastosowanie ROKAminy L30B MB w formulacji kosmetycznej powoduje zmniejszenie efektu drażniącego kosmetyku myjącego,
  • ROKAmina L30B MB jest szczególnie polecana do preparatów kosmetycznych dla skóry wrażliwej ze skłonnościami do podrażnień, a także w kosmetykach pielęgnacyjnych dla dzieci,
  • posiada bardzo dobre właściwości pianotwórcze, a także zagęszczające w szerokim zakresie pH i twardości wody,
  • w obecności elektrolitów wykazuje lepsze właściwości zagęszczające w porównaniu z Cocamidopropylobetainą – ROKAminą K30, a nawet w porównaniu z ROKAminą K40HC, która zawiera wyższe stężenie substancji aktywnej,
  • wykazuje działanie antystatyczne,
  • produkt biodegradowalny,
  • wytworzony na bazie składników naturalnych.

Zastosowanie:

  • kosmetyki i środki higieny osobistej,
  • szampony, zwłaszcza bardzo łagodne szampony dla dzieci oraz szampony koloryzujące,
  • odżywki do włosów,
  • pianki do golenia,
  • płyny do kąpieli,
  • mydła i żele pod prysznic,
  • środki do mycia twarzy,
  • środki do higieny jamy ustnej.
Nazwy alternatywne
Betaina alkilodimetylowa, CAS powiązany: 66455-29-6, Betainy, C12-14-alkilodimetylowe, EC: 266-368-11.1 Identyfikator produktu1.2 Istotne, Betaina, C12-14 (parzyste)-alkilodimetylowa, Lauryl betaine, Related CAS: 66455-29-6, Betaines, C12-14-alkyldimethyl, EC: 266-368-1 1.1 Product identifier 1.2 Relevant, Betaine, C12-14 (even numbered) -alkyldimethyl, Lauryl betaine.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty