ROKAmina K40HC MB (Cocamidopropyl Betaine)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
1-Propanaminium, 3-amino-N-(karboksymetylo)-N,N-dimetylo-, pochodne N- C8-18-acylowe, wodorotlenki, sól obojętna
Numer CAS
Halal friendly Halal friendly Nie zawiera alergenów Nie zawiera alergenów Nie zawiera nanomateriałów Nie zawiera nanomateriałów Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry TSE/BSE free TSE/BSE free Vegan Vegan Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny GMO free GMO free Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Nietestowany na zwierzętach Nietestowany na zwierzętach Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Ultra Pure Ultra Pure Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Ecocert Cosmos Ecocert Cosmos Ecocert Detergents Ecocert Detergents Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 RSPO RSPO

Surowiec użyty do produkcji ROKAminy K40HC MB jest pochodną oleju z ziaren palmowych  pochodzących z  certyfikowanych plantacji palmy olejowej. Produkt ten należy do grupy wyrobów, które obejmuje certyfikat RSPO w wariancie Mass Balance.

ROKAmina K40HC MB to bardzo wysokiej czystości amfoteryczny surfaktant z grupy betain. Produkt handlowy jest roztworem wodnym o zawartości substancji aktywnej około 40% i barwie jasnożółtej. Produkt ten stanowi bardziej skoncentrowaną formę ROKAminy K30, co przekłada się na korzystny aspekt ekonomiczny podczas transportu i magazynowania.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • wykazuje łagodne działanie na skórę;
  • skoncentrowana forma polecana szczególnie do zastosowań w formulacjach kosmetycznych;
  • zmniejsza właściwości drażniące preparatów zawierających anionowe związki powierzchniowo czynne;
  • posiada bardzo dobre właściwości pianotwórcze oraz zagęszczające w szerokim zakresie pH i twardości wody;
  • wykazuje działanie antystatyczne;
  • produkt w 100 % ekologiczny, co zostało potwierdzone w 2019 roku uzyskaniem prestiżowego znaku jakości ECOCERT.

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty;
  • szampony i szampony koloryzujące;
  • odżywki do włosów;
  • pianki do golenia;
  • płyny do kąpieli;
  • płyny i żele pod prysznic;
  • mydła w płynie;
  • preparaty do higieny intymnej;
  • kosmetyki do mycia twarzy;
  • płyny micelarne;
  • preparaty do higieny jamy ustnej.
Kategorie

Branże i aplikacje
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Emulgatory
Modyfikatory reologii
Mydła w płynie
Stabilizator piany
Surowce i półprodukty chemiczne
Szampony do włosów
Środki antyelektrostatyczne
Środki czyszczące
Środki hydrotropowe
Środki pianotwórcze
Środki wysokopienne
Środki zmiękczające
Żele pod prysznic

Budowa
Betainy

Segment
Produkty konsumenckie i opakowania / Mydła w płynie
Produkty specjalistyczne / Dodatki specjalistyczne
Surfaktanty / Amfoteryczne

Nazwy alternatywne
1-Propanaminium, 3-amino-N-(karboksymetylo)-N,N-dimetylo-, pochodne N- C8-18-acylowe, wodorotlenki, sól obojętna, CAPB, cocamidopropyl betaine, amfoteryczny surfaktant z grupy betain, łagodny surfaktant amfoteryczny.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty