ROKAmina K30 MB (Cocamidopropyl Betaine)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
1-Propanaminium, 3-amino-N-(karboksymetylo)-N,N-dimetylo-, pochodne N- C8-18-acylowe, wodorotlenki, sól obojętna
Numer CAS
Halal friendly Halal friendly Kosher Kosher Kosher Pareve Kosher Pareve Nie zawiera alergenów Nie zawiera alergenów Nie zawiera nanomateriałów Nie zawiera nanomateriałów Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry TSE/BSE free TSE/BSE free Vegan Vegan Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny GMO free GMO free Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Nietestowany na zwierzętach Nietestowany na zwierzętach Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Ecocert Cosmos Ecocert Cosmos Ecocert Detergents Ecocert Detergents Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 RSPO RSPO

Podstawowy surowiec wykorzystywany w produkcji ROKAminy K30 MB jest pochodną oleju z ziaren palmowych, które pochodzą z certyfikowanych upraw palmy olejowej. Produkt ten objęty jest certyfikatem RSPO w modelu Mass Balance.

ROKAmina K30 MB należy do amfoterycznych surfaktantów z grupy betain. Produkt handlowy jest roztworem wodnym o zawartości substancji aktywnej około 30% i barwie jasnożółtej. ROKAmina K30 MB jest stosowana jako składnik preparatów myjących przeznaczonych do usuwania zanieczyszczeń z powierzchni skóry i włosów.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • wykazuje łagodne działanie na skórę;
  • zmniejsza właściwości drażniące preparatów zawierających anionowe związki powierzchniowo czynne;
  • posiada bardzo dobre właściwości pianotwórcze oraz zagęszczające w szerokim zakresie pH i twardości wody;
  • wykazuje działanie antystatyczne;
  • produkt w 100 % ekologiczny, co zostało potwierdzone w 2017 roku uzyskaniem prestiżowego znaku jakości ECOCERT;
  • polecany do czyszczenia powierzchni szklanych i błyszczących ze względu na mniejszą tendencję do pozostawiania smug;
  • wspomaga dyspergowanie trudno rozpuszczalnych soli estrów w kąpielach barwiących oraz barwników i pigmentów w procesach końcowej obróbki materiałów włókienniczych;

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty;
  • szampony i szampony koloryzujące;
  • odżywki do włosów;
  • pianki do golenia;
  • płyny do kąpieli;
  • płyny i żele pod prysznic;
  • mydła w płynie;
  • preparaty do higieny intymnej;
  • kosmetyki do mycia twarzy;
  • płyny micelarne;
  • preparaty do higieny jamy ustnej;
  • natryskowe środki do czyszczenia powierzchni twardych, głównie typu All Purpose Cleaners (APC);
  • łagodne środki pianotwórcze przeznaczone do natryskowego woskowania i suszenia w automatycznych myjniach samochodowych;
  • kompozycje do nadruku na włóknach tekstylnych;
  • płuczki wiertnicze przeznaczone do smarowania, czyszczenia oraz chłodzenia narzędzi wiertniczych;
  • płuczki wiertnicze – funkcja spieniacza i stabilizatora piany;
  • budownictwo (składnik napowietrzający i stabilizujący pęcherzyki powietrza w domieszkach do betonu);
  • emulgator asfaltu przy produkcji mas bitumicznych.
Kategorie

Branże i aplikacje
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Przemysł budowlany / Dodatki do betonu i zapraw, Płyty gipsowo-kartonowe i dodatki do gipsu
Przemysł wydobywczy / Wydobycie ropy i gazu
Tusze drukarskie
Włókiennictwo i tekstylia
Wydobycie i produkcja ropy i gazu

Funkcja
Dodatki antystatyczne
Dyspergatory
Emulgatory
Modyfikatory reologii
Mydła w płynie
Stabilizator piany
Szampony do włosów
Środki czyszczące
Środki hydrotropowe
Środki pianotwórcze
Środki zmiękczające
Żele pod prysznic

Budowa
Betainy

Segment
Produkty konsumenckie i opakowania / Mydła w płynie
Produkty specjalistyczne / Dodatki specjalistyczne
Surfaktanty / Amfoteryczne

Nazwy alternatywne
1-Propanaminium, 3-amino-N-(karboksymetylo)-N,N-dimetylo-, pochodne N- C8-18-acylowe, wodorotlenki, sól obojętna, Cocamidopropyl Betaine, surfaktant amfoteryczny z grupy betain, Betaina

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty