ROKAmina K30B MB (Coco Betaine)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Betaina coco alkilodimetylowa
INCI
Coco Betaine
Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny Ecocert Cosmetics Ecocert Cosmetics Ecocert Cosmos Ecocert Cosmos Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline Produkty Greenline bardzo wysoka skuteczność działania bardzo wysoka skuteczność działania ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 Kosher Kosher Kosher Passover Kosher Passover ISO 45001 ISO 45001 100% biodegradowalny 100% biodegradowalny Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych RSPO RSPO Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Ultra Pure Ultra Pure Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny Vegan Vegan
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży

Surowiec wchodzący w skład ROKAminy K30B MB jest pochodną oleju z ziaren palmowych pochodzących z certyfikowanych plantacji Olejowca Gwinejskiego. Produkt ten należy do grupy produktów objętych certyfikatem RSPO w modelu Mass Balance (www.rspo.org).

ROKAmina K30B MB to bardzo wysokiej czystości produkt z grupy betain, zaliczany do surfaktantów amfoterycznych. Produkt handlowy jest praktycznie bezbarwnym roztworem wodnym o zawartości substancji aktywnej około 30%. ROKAmina K30B MB jest stosowana jako składnik preparatów myjących, szczególnie delikatnych, stosowanych do usuwania zanieczyszczeń z powierzchni skóry i włosów.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • wykazuje bardzo łagodne działanie na skórę;
  • zastosowanie ROKAminy K30B MB w formulacji kosmetycznej powoduje zmniejszenie efektu drażniącego kosmetyku myjącego;
  • ROKAmina K30B MB jest szczególnie polecana do preparatów kosmetycznych dla skóry wrażliwej ze skłonnościami do podrażnień, a także w kosmetykach pielęgnacyjnych dla dzieci;
  • posiada bardzo dobre właściwości pianotwórcze, a także zagęszczające w szerokim zakresie pH i twardości wody;
  • w obecności elektrolitów wykazuje lepsze właściwości zagęszczające w porównaniu z Cocamidopropylobetainą – ROKAminą K30 MB, a nawet w porównaniu z ROKAminą K40HC, która zawiera wyższe stężenie substancji aktywnej;
  • wykazuje działanie antystatyczne;
  • produkt w 100 % ekologiczny, co zostało potwierdzone w 2015 roku uzyskaniem prestiżowego znaku jakości ECOCERT.

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty;
  • szampony, zwłaszcza bardzo łagodne szampony dla dzieci oraz szampony koloryzujące;
  • odżywki do włosów;
  • pianki do golenia;
  • płyny do kąpieli;
  • mydła i żele pod prysznic;
  • środki do mycia twarzy;
  • środki do higieny jamy ustnej.
Kategorie

Branże i aplikacje
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Przemysł wydobywczy / Wydobycie ropy i gazu
Wydobycie i produkcja ropy i gazu

Funkcja
Modyfikatory reologii
Surowce i półprodukty chemiczne
Środki czyszczące
Środki pianotwórcze
Środki wysokopienne

Budowa
Betainy

Segment
Surfaktanty / Amfoteryczne

Nazwy alternatywne
Betaina coco alkilodimetylowa, Coco Betaine, betaina coco alkilodimetylowa, surfaktant amfoteryczny z grupy betain
O producencie