PCC
RejestracjaLogowanie

ROKAmina®L30B (Lauryl betaine)

ROKAmina®L30B (Lauryl betaine)
Próbki dostępne
Zapytaj o produkt
Producent
Nazwa chemiczna
Numer CAS
KosherKosher Kosher PareveKosher Pareve Nietestowany na zwierzętachNietestowany na zwierzętach Produkt biodegradowalnyProdukt biodegradowalny Na bazie składników naturalnychNa bazie składników naturalnych
ROKAmina®L30B  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B  (Lauryl betaine)
Grupa PCC
ROKAmina®L30B  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B  (Lauryl betaine)
ROKAmina®L30B  (Lauryl betaine)

ROKAmina L30B to bardzo wysokiej czystości produkt z grupy betain, zaliczany do surfaktantów amfoterycznych. Produkt handlowy jest praktycznie bezbarwnym roztworem wodnym o zawartości substancji aktywnej około 30%. ROKAmina L30B jest stosowana jako składnik preparatów myjących, szczególnie delikatnych, stosowanych do usuwania zanieczyszczeń z powierzchni skóry i włosów.

ROKAmina L30B w połączeniu z anionowymi środkami powierzchniowo czynnymi (SLS, SLES, ABSNa) wykazuje dodatnie, synergiczne zwiększenie objętości piany i poprawia stabilność preparatów. Co więcej, produkt ten jest stabilny w roztworach o dużym stopniu zasolenia. Dzięki tym cechom przyczynia się do zmniejszenia zużycia środków powierzchniowo czynnych w produktach kosmetycznych i innych.

Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • wykazuje bardzo łagodne działanie na skórę,
  • zastosowanie ROKAminy L30B w formulacji kosmetycznej powoduje zmniejszenie efektu drażniącego kosmetyku myjącego,
  • ROKAmina L30B jest szczególnie polecana do preparatów kosmetycznych dla skóry wrażliwej ze skłonnościami do podrażnień, a także w kosmetykach pielęgnacyjnych dla dzieci,
  • posiada bardzo dobre właściwości pianotwórcze, a także zagęszczające w szerokim zakresie pH i twardości wody,
  • w obecności elektrolitów wykazuje lepsze właściwości zagęszczające w porównaniu z Cocamidopropylobetainą – ROKAminą K30, a nawet w porównaniu z ROKAminą K40HC, która zawiera wyższe stężenie substancji aktywnej,
  • wykazuje działanie antystatyczne,
  • produkt biodegradowalny,
  • na bazie składników naturalnych.

Zastosowanie:

  • kosmetyki i środki higieny osobistej,
  • szampony, zwłaszcza bardzo łagodne szampony dla dzieci oraz szampony koloryzujące,
  • odżywki do włosów,
  • pianki do golenia,
  • płyny do kąpieli,
  • mydła i żele pod prysznic,
  • środki do mycia twarzy,
  • środki do higieny jamy ustnej.
Nazwy alternatywne
Zapytaj o ofertę dla Ciebie

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Certyfikaty producenta
Dobra praktyka produkcyjna EFfCIDobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001ISO 14001 ISO 50001ISO 50001 ISO 9001ISO 9001 ISO 45001ISO 45001 Gwarancje pochodzenia energii z OZEGwarancje pochodzenia energii z OZE
Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty