ROKAcet K7 (PEG-7 Cocoate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Kwasy tłuszczowe oleju kokosowego, etoksylowane
Numer CAS
61791-29-5
INCI
PEG-7 Cocoate
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Zakupy detaliczne

ROKAcet  K7 to niejonowy środek powierzchniowo czynny należący do grupy polioksyetylenowych estrów kwasów tłuszczowych o nazwie INCI: PEG-7 cocoate. Surfaktant ten występuje w formie klarownej lub lekko mętnej cieczy o barwie od słomkowej do jasnobrązowej i temperaturze krzepnięcia około 0°C.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • produkt biodegradowalny,
  • wykazuje cechy emolientu,
  • produkt oparty na surowcu naturalnym,
  • produkt rozpuszczalny w większości rozpuszczalników organicznych,
  • surfaktant o właściwościach niskopiennych,
  • bardzo dobre właściwości emulgujące.

Zastosowanie:

  • środki ochrony roślin,
  • składnik olejów smarowych,
  • komponent formulacji chłodziw obróbczych stosowanych w procesach obróbki skrawaniem,
  • kosmetyki.
Kategorie

Branże i aplikacje
Agrochemikalia / Środki ochrony roślin i nawozy
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Przemysł metalurgiczny / Obróbka

Funkcja
Emulgatory

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Segment
Produkty specjalistyczne / Dodatki specjalistyczne
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Kwasy tłuszczowe oleju kokosowego, etoksylowane
O producencie