PCC
RejestracjaLogowanie

ROKAnol®LP6066 MB (PPG-5-Ceteth-20)

ROKAnol®LP6066 MB (PPG-5-Ceteth-20)
Próbki dostępne
Zapytaj o produkt
Producent
Numer CAS
Nietestowany na zwierzętachNietestowany na zwierzętach Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHSNiesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Produkt biodegradowalnyProdukt biodegradowalny Na bazie składników naturalnychNa bazie składników naturalnych
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
Grupa PCC
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)
ROKAnol®LP6066 MB  (PPG-5-Ceteth-20)

ROKAnol LP6066 MB jest niejonowym środkiem powierzchniowo czynnym należącym do grupy alkoksylowanych alkoholi tłuszczowych. Nazwa INCI tego wyrobu to PPG-5-Ceteth-20. Produkt występuje w postaci klarownej lub lekko mętnej i oleistej cieczy o jasnej barwie. Jest surfaktantem o wysokiej koncentracji substancji aktywnej, wynoszącej około 100%.

ROKAnol LP6066 MB należy do grupy produktów objętych certyfikatem RSPO w modelu Mass Balance (www.rspo.org). Oznacza to, że olej palmowy wykorzytany do wytwarzania podstawowego surowca wchodzącego w skład produktu ROKAnol LP6066 MB pochodzi z upraw, które nie przyczyniają się do zubożenia wartości przyrodniczych. Jednocześnie jego produkcja odbywa się z poszanowaniem praw ludzi zamieszkujących tereny upraw palm olejowych.

ROKAnol LP6066 MB zalicza się do ROKAnoli serii LP, tworzących liczną grupę surfaktantów niskopiennych. Są one dedykowane do procesów wymagających wykorzystania związków niejonowych o szczególnie obniżonej pienności, przy jednoczesnym zachowaniu parametrów aplikacyjnych. 

Produkt posiada postać klarownej lub lekko mętnej oleistej cieczy o jasnej barwie, o zawartości substancji atywnej około 100%.

Surfaktant jest kompatybilny z innymi środkami powierzchniowo czynnymi. 

Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • doskonałe właściwości solubilizujące i nieskopienne,
  • doskonały emolient rozpuszczalny w wodzie,
  • działanie antystatyczne, emulgujące, zwilżające,
  • właściwości kondycjonujące i natłuszczające,
  • produkt kompatybilny z różnymi środkami powierzchniowo czynnymi
  • produkt nieklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS,
  • produkt biodegradowalny. 

 

 Zastosowania

  • preparaty do mycia i pielęgnacji włosów,
  • kosmetyki do mycia i pielęgnacji skóry,
  • preparaty do stylizacji włosów,
  • kosmetyki do oczyszczania twarzy,
  • kremy do twarzy i balsamy,
  • kremy i balsamy do ciała,
  • olejki do pielęgnacji skóry,
  • preparaty przeciwsłoneczne,
  • wody po goleniu
  • preparaty kosmetyczne na bazie alkoholu,
  • detergenty.
Nazwy alternatywne
Zobacz inne warianty tego produktu
Zapytaj o ofertę dla Ciebie

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Certyfikaty producenta
Dobra praktyka produkcyjna EFfCIDobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001ISO 14001 ISO 50001ISO 50001 ISO 9001ISO 9001 ISO 45001ISO 45001 Gwarancje pochodzenia energii z OZEGwarancje pochodzenia energii z OZE RSPORSPO
Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty