ROKAtend GL (Sodium Lauroyl Glycinate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Produkt reakcji chlorków kwasowych C8-C12 (parzyste) z glicyną i wodorotlenkiem sodu
INCI
Sodium Lauroyl Glycinate
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline® Produkty Greenline® Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania High pure High pure ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Katalog Ogólne warunki sprzedaży
Zobacz inne warianty tego produktu

ROKAtend GL to anionowy środek powierzchniowo czynny z grupy surfaktantów aminokwasowych o nazwie INCI: Sodium Lauroyl Glycinate, stosowany głównie w aplikacjach kosmetycznych. Produkt ten wytwarzany jest w oparciu o biomimetyki, czyli surowce naśladujące naturalnie występujące związki chemiczne oraz kwasy tłuszczowe – surowce pochodzenia roślinnego. Surfaktant ten występuje w formie roztworu wodnego o zawartości substancji aktywnej około 20% i barwie od słomkowej do jasnożółtej.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • surfaktant anionowy o bardzo łagodnym działaniu na skórę i oczy,
  • bardzo dobre właściwości pianotwórcze,
  • redukuje drażniące działanie innych związków powierzchniowo czynnych na skórę,
  • posiada znakomite właściwości myjące,
  • przyczynia się do uczucia długotrwałego komfortu i miękkości skóry,
  • poprzez silną adsorpcję na powierzchni włosów, redukcję ładunków elektrostatycznych i wiązalność daje odczucie miękkości i jedwabistości włosów,
  • jest łatwo biodegradowalny,
  • oparty na odnawialnych surowcach roślinnych,
  • nie zawiera konserwantów.

Zastosowanie:

  • szampony, zwłaszcza bardzo łagodne szampony dla dzieci,
  • płyny do mycia ciała,
  • żele pod prysznic,
  • płyny do kąpieli,
  • delikatne mydła w płynie,
  • środki do mycia i pielęgnacji twarzy.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Środki czyszczące
Środki myjące
Środki pianotwórcze
Środki wysokopienne

Budowa
Surfaktanty aminokwasowe

Segment
Surfaktanty / Anionowe

Nazwy alternatywne
Produkt reakcji chlorków kwasowych C8-C12 (parzyste) z glicyną i wodorotlenkiem sodu, Glicynian, glicynian lauroilu sodu, sól sodowa, surfaktant aminokwasowy.
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty