ROKAnol® LK2A, etoksillenmiş yağ alkolleri grubuna (INCI adı: Laureth-2.) ait iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir. Ürün, lauril alkol bazlı bir yüzey aktif madde grubunu birlikte oluşturur. ROKAnol® LK2A, C12-C16 alkol bazlı olması nedeniyle karbon zincirlerinin dağılımında ROKAnol® LK2'den (isim INCI: Laureth-2) biraz farklıdır.
Ürün, düşük su içeriğine (maks. %0,2) sahiptir ve bu nedenle esas olarak lauril eter sülfat grubu (SLES) anyonik yüzey aktif maddelerinin üretiminde yarı mamul olarak kullanılır. Şeffaf veya bulanık bir sıvı formundadır; zamanla üst kısmı berraklaşır ve alt kısmı tortu ile bulanıklaşır. 40°C'de maksimum 50 HU renk değerine sahiptir. ROKAnol® LK2A suda az çözünür ve bulanık çözeltiler oluşturur. Ticari ürün, %99,9'dan fazla aktif madde içerir ve yaklaşık 0°C sıcaklıkta katılaşır. Diğer ROKAnol® L serilerine kıyasla düşük bir HLB değerine sahiptir.
ROKAnol® LK2A, sülfatlama işleminde kullanılmasının yanı sıra kozmetik formülasyonlarda da bir bileşen olarak yer alabilir. Şampuanlarda, duş jellerinde, banyo losyonlarında ve diğer durulanabilir kozmetik ürünlerde yıkama ajanı ve reoloji düzenleyici (kıvam arttırıcı) görevi görür. Ayrıca çok çeşitli parfümleri ve aktif bileşenleri çözme yeteneği de gösterir.
ROKAnol® LK2A, yıkama, temizleme ve çamaşır yıkama için çeşitli preparatlarda, çoğunlukla diğer iyonik olmayan, anyonik veya katyonik yüzey aktif maddelerle birlikte bir bileşimin bileşenlerinden biri olarak kullanılır. ROKAnol® LK2A, oksitleyici, indirgeyici ve sert su ortamlarında kullanılabilir. Asidik ve nötr banyolarda ve seyreltilmiş alkalilerde etkilidir.
Ayrıca, endüstriyel örme ve dokuma işlemlerinden kaynaklanan mineral yağ lekelerini örme ve dokuma kumaşlardan uzaklaştırmak için kullanılan formülasyonun bir bileşeni olarak liflerin ön işleminde kullanılır. Tekstil işlemenin son aşamasında, yani kumaşın fonksiyonel özelliklerini iyileştiren terbiye hazırlıklarında da kullanılabilir.
ROKAnol® LK2A köpük oluşturma özelliğine sahip değildir, ancak mükemmel deterjan, emülsiyonlaştırıcı ve dağıtıcı özelliklere sahiptir. Ürün, OECD metodolojisine uygun olarak biyolojik olarak parçalanabilirlik kriterlerini karşılamaktadır.
Ürün, ADR/RID yönetmeliklerine tabidir.
Özellikleri ve uygulamaları
Ürün avantajları:
düşük su içeriği,
kozmetik formülasyonlarının koyulaştırılması,
Parfümlerin ve aktif bileşenlerin çözünürleştirilmesi,
güçlü yağ çözücü ve emülsiyonlaştırıcı özelliklere sahip.
İyonik olmayan, anyonik ve katyonik yüzey aktif maddelerle uyumludur.
Asitlere ve alkalilere karşı dayanıklı,
Oksitleyici ve indirgeyici maddelere ve sert suya karşı dayanıklı,
Uygulamalar:
SLES üretimi için yarı mamul ürün,
Vücut yıkama ve bakım ürünleri,
Saç yıkama, bakım, boyama ve şekillendirme ürünleri,
Yüz yıkama ve bakım ürünleri (nemlendirici kremler, peelingler, sivilce karşıtı kremler),
makyaj ürünleri,
parfümler,
ev deterjanları,
Tekstil malzemelerinin ön işlemi,
Tekstil endüstrisindeki terbiye işlemlerinin bir bileşeni.
PCC EXOL SA, Orta ve Doğu Avrupa'daki en önemli yüzey aktif madde ve kimyasal formülasyon üreticilerinden biridir. Şirket, birçok endüstri dalı için yüzey aktif maddeler, özel katkı maddeleri ve kimyasal formülasyonlar sunmaktadır.
Ürünle ilgili yukarıdaki tüm bilgiler üreticinin en iyi bilgisine göre sağlanır ve iyi niyetle yayınlanır. Ancak imalatçı, bu dokümanın bilgi ve içeriğinin eksiksiz ve doğru olduğunu garanti etmez ve bunları kullanmanın sonuçlarından sorumlu değildir. Kullanıcı bu dokümanın bilgi ve içeriğini kendi başına doğrulamak ve onaylamakla yükümlüdür. Üretici, bu değişikliklerin nedenlerini belirtmeksizin bu belgenin içeriğini istediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar.