ROKAnol® LK2A (Laureth-2)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
ROKAnol® LK2A (Laureth-2)
ROKAnol® LK2A (Laureth-2)
ROKAnol® LK2A (Laureth-2)
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Certyfikaty

ROKAnol® LK2A to niejonowy środek powierzchniowo czynny, należący do grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych o nazwie INCI: Laureth-2. Produkt współtworzy grupę surfaktantów bazujących na alkoholu laurylowym. Od ROKAnolu® LK2 (nazwa INCI: Laureth-2) różni się nieznacznie dystrybucją łańcuchów węglowych, ponieważ oparty jest na alkoholu C12-C16.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • niska zawartość wody,
  • zdolność zagęszczania formulacji kosmetycznych,
  • zdolność solubilizowania perfum i składników aktywnych,
  • bardzo dobre właściwości odtłuszczające i emulgujące,
  • kompatybilny z niejonowymi, anionowymi i kationowymi środkami powierzchniowo czynnymi,
  • odporny na kwasy i alkalia,
  • odporny na działanie czynników utleniających, redukujących i twardej wody,
  • biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • półprodukt do produkcji SLESu,
  • środki do mycia i pielęgnacji ciała,
  • środki do mycia, pielęgnacji, koloryzacji i stylizacji włosów,
  • preparaty do mycia i pielęgnacji twarzy (kremy nawilżające, peelingi, kremy przeciwtrądzikowe),
  • kosmetyki kolorowe,
  • perfumy,
  • detergenty do użytku domowego,
  • wstępna obróbka materiałów włókienniczych,
  • komponent preparatów wykończalniczych we włókiennictwie.
Nazwy alternatywne
Alkohole, C12-14 + 2 EO, Etoksylowany alkohol laurylowy, polioksyetylenowy alkohol laurylowy, eter dodecylowy glikolu polietylenowego, Eter laurylowy glikolu polietylenowego.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty