ROKAnol® SP15L (PPG-15 Stearyl ether)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Eter poli(oksypropyleno) stearylowy
Numer CAS
Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry GMO free GMO free Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Nietestowany na zwierzętach Nietestowany na zwierzętach Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001

ROKAnol® SP15L należy do niejonowych surfaktantów z grupy propoksylowanych alkoholi tłuszczowych (INCI: PPG-15 Stearyl Ethetr). Zawartość substancji aktywnej przekracza 99%. Produkt ten występuje w formie cieczy o barwie od bezbarwnej do jasnożółtej, o niskiej lepkości i temperaturze krzepnięcia około 0°C, co ułatwia operowanie nim w warunkach procesowych. 

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • olej kosmetyczny nie powodujący efektu okluzji na skórze,
  • poprawia wrażenia dotykowe nadając skórze miękkość i gładkość,
  • dobre właściwości solubilizowania perfum,
  • szczególnie polecany do antyperspirantów, dezodorantów,
  • stabilny w szerokim zakresie pH,
  • produkt nieklasyfikowany (CLP/GHS).

Zastosowanie:

  • antyperspiranty, dezodoranty,
  • preparaty do mycia twarzy,
  • preparaty przweciwtrądzikowe,
  • preparaty przeciwsłoneczne, nawilżające,
  • bronzery,
  • kremy pielęgnacyjne do twarzy,
  • kremy przeciwzmarszczkowe,
  • kremy pod oczy,
  • kremy do rąk,
  • maseczki, peelingi,
  • preparaty do stylizacji włosów,
  • preparaty do depilacji.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Emolienty
Humektanty
Środki czyszczące
Środki zmiękczające

Budowa
Alkoksylowane alkohole

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Eter poli(oksypropyleno) stearylowy, Eter poli(oksypropyleno) stearylowy, PPG-15 Stearyl ether, alkohol alkoksylowany, emolient, humektant.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty