ROKAnol® L2 (Laureth-2)

Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Alkohole, C12-14, etoksylowane
Numer CAS
68439-50-9
INCI
Laureth-2
ADR ADR Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline Produkty Greenline bardzo wysoka skuteczność działania bardzo wysoka skuteczność działania High pure High pure ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych RSPO RSPO Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Karta charakterystyki produktu Ogólne warunki sprzedaży

ROKAnol L2 to niejonowy środek powierzchniowo czynny, należący do grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych o nazwie INCI: Laureth-2. Produkt współtworzy grupę surfaktantów bazujących na alkoholu laurylowym. Od ROKAnolu LK2 (nazwa INCI: Laureth-2), który znajduje zastosowanie głównie jako półprodukt do syntezy surfaktantów anionowych z grupy lauryloeterosiarczanów (SLES), różni się zawartością wody (max 0,3%). 

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • zdolność zagęszczania formulacji kosmetycznych;
  • zdolność solubilizowania perfum i składników aktywnych;
  • kompatybilny z niejonowymi, anionowymi i kationowymi środkami powierzchniowo czynnymi;
  • odporny na kwasy i alkalia;
  • odporny na dział.anie czynników utleniających, redukujących i twardej wody;
  • biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • środki do mycia i pielęgnacji ciała;
  • środki do mycia, pielęgnacji, koloryzacji i stylizacji włosów;
  • preparaty do mycia i pielęgnacji twarzy (kremy nawilżające, peelingi, kremy przeciwtrądzikowe);
  • kosmetyki kolorowe;
  • perfumy;
  • detergenty do użytku domowego.
Kategorie

Branże i aplikacje
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Emulgatory

Budowa
Alkoksylowane alkohole / Etoksylowane alkohole

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Alkohole, C12-14, etoksylowane, Laureth-2, etoksylowany alkohol tłuszczowy C12-14, alkohol laurylowy C12-14.
O producencie