ROKAnol L9R to niejonowy środek powierzchniowo czynny należący do grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych, o nazwie INCI: Laureth-9. Produkt współtworzy grupę surfaktantów bazujących na alkoholu laurylowym. W temperaturze pokojowej ma postać cieczy pasty o barwie max.100 w skali Hazena. ROKAnol L9R jest bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzie. Wartość parametru HLB dla tego wyrobu wynosi około 13,1. Produkt handlowy zawiera ponad 99% substancji aktywnej i krzepnie w temperaturze ok. 20°C.
ROKAnol L9R odznacza się nieznacznie niższą hydrofilowością w porównaniu z ROKAnolem L9. Analogiczne jak ROKAnol L9 posiada właściwości emulgujące i solubilizujące. Dzięki wysokiej wartości punktu zmętnienia w wodzie może być używany w aplikacjach wymagających wysokiej temperatury.
Zalety produktu:
Zastosowanie:
Branże i aplikacje
Tekstylia i skóry / Włókiennictwo i tekstylia
Kosmetyki i detergenty / Kosmetyki i środki higieny osobistej, Detergenty
Funkcja
Dyspergatory
Środki odtłuszczające
Środki zwilżające
Solubilizatory
Emulgatory
Budowa
Alkoksylowane alkohole / Etoksylowane alkohole
Segment
Surfaktanty / Surfaktanty niejonowe
PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI
Gwarancje pochodzenia energii z OZE