Nazwa chemiczna:

Kwas oleinowy, etoksylowany

Segment:

produkty specjalistyczne, dodatki specjalistyczne, surfaktanty, niejonowe

Branże i aplikacje:

agrochemikalia, środki ochrony roślin i nawozy, przemysł metalurgiczny, obróbka, środki smarowe i płyny funkcyjne, oleje i płyny hydrauliczne

Funkcja:

emulgatory

Budowa:

alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

9004-96-0

INCI:

PEG-7 Oleate

Opis

ROKAcet O7 to niejonowy środek powierzchniowo czynny należący do grupy polioksyetylenowych estrów kwasów tłuszczowych o nazwie INCI: PEG-7 Oleate. Surfaktant ten występuje w formie cieczy o barwie od bursztynowej do brunatnej i temperaturze krzepnięcia około 0°C. Produkt dobrze rozpuszcza się w wodzie oraz niskich alkoholach alifatycznych. Zawartość substancji aktywnej wynosi minimum 99%.

ROKAcet O7 jest substancją bezpieczną dla środowiska wodnego zgodnie z regulacją CLP. Łatwo ulega biodegradacji w środowisku naturalnym. Te cechy przyczyniają się do tego, że jest to produkt chętnie wybierany przez formulatorów branż przemysłowych.

Ze względu na dobrą rozpuszczalność w większości olejów mineralnych i roślinnych może być również stosowany jako środek poprawiający właściwości smarne oraz jako dodatek przeciwzużyciowy. Produkt znajduje zastosowanie w cieczach obróbczych bazujących na olejach typu soluble oils, półsyntetycznych chłodziwach, jak również olejach typu neat oils. Może wchodzić w skład kompozycji trudnopalnych cieczy hydraulicznych typu HFA stosowanych m.in. w przemyśle górniczym.

Z uwagi na właściwości emulgujące produkt znajduje zastosowanie w płynnych formulacjach pestycydowych, takich jak EC i EW.

Poza doskonałymi właściwościami emulgującymi, produkt posiada również właściwości niskopienne, dobrą odporność na środowisko kwaśne oraz umiarkowaną odporność na środowisko zasadowe.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety produktu:

  • produkt biodegradowalny,
  • dobrze rozpuszcza się w wodzie,
  • produkt rozpuszczalny w większości rozpuszczalników organicznych,
  • surfaktant o właściwościach niskopiennych.

Zastosowanie:

  • środki ochrony roślin,
  • składnik olejów smarowych,
  • komponent formulacji chłodziw obróbczych stosowanych w procesach obróbki skrawaniem,
  • ciecze hydrauliczne.

Nazwy alternatywne:

Pokaż alternatywne nazwy produktu
Eter glikolu polietylenowego kwasu oleinowego; OEA (Ukryj)

Tagi:

emulgator etoksylowany kwas tłuszczowy niejonowe surfaktanty niejon
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.
Zakupy detaliczne: Kup teraz na
Produkt biodegradowalny


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .