PCC
RejestracjaLogowanie

ROKAmid KAD MB (Cocamide DEA)

ROKAmid KAD MB (Cocamide DEA)
Próbki dostępne
Zapytaj o produkt
Nietestowany na zwierzętachNietestowany na zwierzętach Produkt biodegradowalnyProdukt biodegradowalny Na bazie składników naturalnychNa bazie składników naturalnych
ROKAmid KAD MB  (Cocamide DEA)
ROKAmid KAD MB  (Cocamide DEA)
ROKAmid KAD MB  (Cocamide DEA)
ROKAmid KAD MB  (Cocamide DEA)
Grupa PCC
ROKAmid KAD MB  (Cocamide DEA)
ROKAmid KAD MB  (Cocamide DEA)
ROKAmid KAD MB  (Cocamide DEA)

ROKAmid KAD MB to niejonowy środek powierzchniowo czynny o nazwie INCI Cocamide DEA. Produkt zawiera naturalne oleje roślinne. Ma postać klarownej lub lekko mętnej cieczy o barwie od jasnożółtej do żółtej. ROKAmid KAD MB należy do najbardziej rozpowszechnionych kosurfaktantów i posiada szereg bardzo interesujących właściwości aplikacyjnych.

ROKAmid KAD MB jest objęty certyfikacją RSPO w modelu Mass Balance. Certyfikacja ta potwierdza zgodność łańcucha dostaw z wymaganiami RSPO dotyczącymi zrównoważonej produkcji oleju palmowego (www.rspo.org). Oznacza to, że olej palmowy wykorzystany do wytwarzania podstawowego surowca wchodzącego w skład produktu ROKAmid KAD MB pochodzi z upraw, które nie przyczyniają się do zubożenia wartości przyrodniczych. Jednocześnie jego produkcja odbywa się z poszanowaniem praw ludzi zamieszkujących tereny upraw palm olejowych.

Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • doskonały zagęstnik,
  • stabilizator piany,
  • pełni rolę koemulgatora,
  • efektywny w niewielkich stężeniach,
  • posiada właściwości myjące i ponownie natłuszczające,
  • wykazuje właściwości antystatyczne,
  • łatwy w operowaniu w procesach technologicznych,
  • spełnia kryteria biodegradowalności zgodnie z metodyką OECD (dane o biodegradowalności oparte na danych literaturowych).

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty,
  • szampony,
  • preparaty koloryzujące do włosów,
  • mydła w płynie,
  • płyny do prania,
  • płyny do kąpieli,
  • żele pod prysznic,
  • balsamy,
  • preparaty do pielęgnacji włosów,
  • preparaty do pielęgnacji brody,
  • chemia samochodowa,
  • domieszki do betonu,
  • produkcja tworzyw sztucznych,
  • obróbka metalu.

Nazwy alternatywne
Zapytaj o ofertę dla Ciebie

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Certyfikaty producenta
Dobra praktyka produkcyjna EFfCIDobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001ISO 14001 ISO 50001ISO 50001 ISO 9001ISO 9001 ISO 45001ISO 45001 Gwarancje pochodzenia energii z OZEGwarancje pochodzenia energii z OZE RSPORSPO
Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty