ROKAmid KAD/1A (Cocamide DEA)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Amidy, C8-18 (parzyste) i C18 nienasycone, N,N-bis(hydroksyetylowe)
Numer CAS
INCI
Cocamide DEA
Budownictwo ekologiczne Budownictwo ekologiczne Produkty Greenline® Produkty Greenline® Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych ADR ADR Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001

ROKAmid KAD/1A to niejonowy środek powierzchniowo czynny o nazwie INCI Cocamide DEA. Produkt charakteryzuje się nieco lepszymi właściwościami zagęszczającymi w porównaniu z ROKAmidem KAD. Jest produkowany na bazie naturalnych olejów roślinnych. Ma postać klarownej lub lekko mętnej cieczy o barwie od jasnożółtej do żółtej.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • doskonały zagęstnik,
  • stabilizator piany,
  • pełni rolę koemulgatora,
  • efektywny w niewielkich stężeniach,
  • posiada właściwości myjące i ponownie natłuszczające,
  • wykazuje właściwości antystatyczne,
  • łatwy w operowaniu w procesach technologicznych,
  • łatwo biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty,
  • szampony,
  • preparaty koloryzujące do włosów,
  • mydła w płynie,
  • płyny do prania,
  • płyny do kąpieli,
  • żele pod prysznic,
  • balsamy,
  • preparaty do pielęgnacji włosów,
  • preparaty do pielęgnacji brody,
  • domieszki do betonu,
  • produkcja tworzyw sztucznych,
  • obróbka metalu,
  • chemia samochodowa,
  • składnik przemysłowych środków czyszczących.
Kategorie

Branże i aplikacje
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Mycie i pielęgnacja pojazdów
Przemysł budowlany / Płyty gipsowo-kartonowe i dodatki do gipsu
Przemysł metalurgiczny / Obróbka
Tworzywa sztuczne / Dodatki do tworzyw sztucznych

Funkcja
Dodatki antystatyczne
Emulgatory
Inhibitory korozji
Modyfikatory reologii
Mydła w płynie
Obróbka metali
Solubilizatory
Stabilizator piany
Szampony do włosów
Środki czyszczące
Środki piorące
Środki zwilżające
Żele pod prysznic

Budowa
Alkanoloamidy

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Amidy, C8-18 (parzyste) i C18 nienasycone, N,N-bis(hydroksyetylowe), Amidy, C8-18 i C18-nienasycone, N, N-bis(hydroksyetyl), dietanoloamid kwasu (C8-18) i (C18-nienasyconego) alkilokarboksylowego, Amidy, C8-18 (parzyste) i C18-nienasycone, N, Nbis(hydroksyetyl), SDA 01-024-00, C8-18 i C18 nienasycony amid kwasu alkilokarboksylowegodietanol, Amid kwasu C8-18 i C18-nienasyconego alkilokarboksylowego, C8-18, C18-nienasycone alkilo-N, N-bis(hydroksyetylo)amidy, Dietanoloamid (C4-24) kwasu tłuszczowego, Mono lub dialkanol (C2-3)amid kwasu tłuszczowego (C8-24), Amidy, (C=8-18) i (C=18)-nienasycone, N, N-bis (hydroksyetyl).
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty