PRODUCENT
chemii specjalistycznej

POLIkol 1500 PŁATKI (PEG-32)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Polioksyetylenoglikol, Glikol polietylenowy
Numer CAS
25322-68-3
INCI
PEG-32
FDA FDA Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Karta charakterystyki produktu Inventory status Ogólne warunki sprzedaży

POLIkol 1500 to produkt należący do grupy polioksyetylenoglikoli (PEG o średniej masie cząsteczkowej wynoszącej 1500) o nazwie INCI: PEG-32. Produkt handlowy jest woskiem o barwie od białej do jasnożółtej. Temperatura krzepnięcia produktu to około 45°C. Produkt rozpuszcza się w wodzie w nieograniczonym stopniu oraz w niskich alkoholach alifatycznych.

Czytaj dalej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • bezpieczna, nietoksyczna substancja,
  • nieograniczona rozpuszczalność w wodzie,
  • wykazuje właściwości higroskopijne,
  • środek wiążący, spoiwo,
  • chroni przed nadmiernym wchłanianiem wilgoci,
  • stabilny w twardej wodzie,
  • wykazuje właściwości solubilizujące, zmiękczające, smarne i nawilżające,
  • biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • kosmetyki do ciała (kremy, pasty do zębów, podkłady, maseczki, kremy koloryzujące),
  • kosmetyki do włosów (lakiery, żele, odżywki i preparaty koloryzujące),
  • preparaty stosowane po opalaniu,
  •  spoiwo do mydeł w kostkach,
  • utrwalacz zapachu,
  • obróbka drewna.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Przemysł spożywczy
Tworzywa sztuczne / Dodatki do tworzyw sztucznych

Funkcja
Emulgatory
Środki zwilżające

Budowa
Glikole polietylenowe

Segment
Produkty specjalistyczne / Dodatki specjalistyczne

Nazwy alternatywne
Polioksyetylenoglikol, Glikol polietylenowy, PEG, PEG-32
O producencie