PRODUCENT
chemii specjalistycznej

ROSULfanTM L (Sodium Lauryl Sulfate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Laurylosiarczan sodu
Numer CAS
85586-07-8
INCI
Sodium Lauryl Sulfate
BfR BfR FDA FDA Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14000 ISO 14000 ISO 9001 ISO 9001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Pobierz broszurę Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Zakupy detaliczne

ROSULfan L to alkilosiarczan należący do grupy surfaktantów anionowych o nazwie INCI: Sodium Lauryl Sulfate, SLS. Dedykowany jest głównie do zastosowań kosmetycznych i detergencyjnych. Produkt handlowy zawiera substancję aktywną w zakresie 27,5-30,0%.

Czytaj dalej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • bardzo dobre właściwości myjące i czyszczące,
  • wykazuje bardzo dobre właściwości pianotwórcze,
  • posiada szeroki zakres zastosowań w aplikacjach kosmetycznych i przemysłowych,
  • wykazuje działanie zarówno w warunkach pH zasadowego, jak i kwaśnego.

Zastosowanie:

  • szampony,
  • płynne mydła,
  • płyny do kąpieli,
  • kosmetyki pielęgnacyjne do golenia,
  • profesjonalne kosmetyki do samochodów,
  • uniwersalne płyny myjące i czyszczące,
  • czyszczenie i mycie przemysłowe,
  • kosmetyka.
Kategorie

Branże i aplikacje
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Opakowania

Funkcja
Surfaktanty podstawowe
Środki pianotwórcze

Budowa
Alkilosiarczany

Segment
Surfaktanty / Anionowe

Nazwy alternatywne
Laurylosiarczan sodu, SLS, Sól sodowa siarczanu alkoholu laurylowego, Siarczanowany Alkohol Laurylowy, C12-14 AS Na
O producencie