ROSULfan®C/PH (Sodium Coco Sulfate, SCS)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Kwas siarkowy, mono-C12-C18 estry alkilowe, sole sodowe. Roztwór wodny
Nie zawiera alergenów Nie zawiera alergenów Nie zawiera nanomateriałów Nie zawiera nanomateriałów Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Vegan Vegan Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny GMO free GMO free Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Nietestowany na zwierzętach Nietestowany na zwierzętach Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania High pure High pure Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001

ROSULfan C/PH to alkilosiarczan należący do grupy anionowych związków powierzchniowo czynnych. Nazwa INCI tego produktu to : Sodium Coco Sulfate, SCS.  Produkt jest wytwarzany w oparciu o surowce naturalne. Jest dedykowany głównie do zastosowań kosmetycznych. Jest również wykorzystywany do produkcji detergentów myjących i czyszczących. Zawartość substancji aktywnej w wyrobie handlowym waha się w zakresie 29-31%.

ROSULfan C/PH w temperaturze powyżej 30°C występuje jako klarowna, bezbarwna ciecz. Może również przybierać barwę jasnożółtą. W niższych temperaturach wyrób ma tendencje do krystalizacji. Ogrzany do temperatury 40°C wraca do pierwotnej postaci, nie tracąc przy tym swoich pierwotnych właściwości.

Produkt nie zawiera w składzie konserwantów. Jego czystość mikrobiologiczną zapewnia alkaliczne pH.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • bardzo dobre właściwości myjące, czyszczące, emulgujące i zwilżające,
  • doskonałe właściwości pianotwórcze,
  • wysoka kompatybilność z innymi składnikami formulacji,
  • skuteczność w formulacjach ciekłych i proszkowych,
  • szeroki zakres zastosowań w aplikacjach kosmetycznych i detergentowych,
  • skuteczne działanie zarówno w warunkach pH zasadowego i kwaśnego,
  • 100% pochodzenia naturalnego w przeliczeniu na węgiel odnawialny.

Zastosowanie:

  • szampony,  
  • płyny i żele pod prysznic,
  • płynne mydła,
  • płyny do kąpieli,
  • kosmetyki pielęgnacyjne do golenia,
  • profesjonalne kosmetyki do samochodów,
  • uniwersalne płyny myjące i czyszczące.
Kategorie

Branże i aplikacje
Czyszczenie i mycie przemysłowe
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Mycie i pielęgnacja pojazdów

Funkcja
Emulgatory
Środki czyszczące
Środki myjące
Środki pianotwórcze
Środki zwilżające

Budowa
Alkilosiarczany

Segment
Surfaktanty / Anionowe

Nazwy alternatywne
Kwas siarkowy, mono-C12-C18 estry alkilowe, sole sodowe. Roztwór wodny, Mieszanina kwasu siarkowego, mono-C12-C18 estru alkilowego, soli sodowej, Siarczanowany alkohol C12-C18, Kwas siarkowy, mono-C12-C18 estry alkilowe, sole sodowe . Roztwór wodny, Sodium Coco Sulfate, SCS, Mixture of sulfuric acid, mono-C12-C18 alkyl ester, sodium salt, Sodium Coco Sulfate.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty