ROKAcet HR40W (PEG-40 Hydrogenated Castor Oil)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Uwodorniony olej rycynowy, etoksylowany
Numer CAS
61788-85-0
INCI
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline Produkty Greenline ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001 100% biodegradowalny 100% biodegradowalny Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży

ROKAcet HR40W to niejonowy środek powierzchniowo czynny o nazwie INCI: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil. Produkt ten jest surfaktantem bazującym na odnawialnych surowcach roślinnych. Produkt ten, w odróżnieniu od ROKAcetu HR40, posiada około 90% substancji aktywnej i występuje w formie cieczy o barwie od bezbarwnej do ciemno żółtej.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • zdolność solubilizacji olejków eterycznych, substancji zapachowych i innych substancji olejowych,
  • bardzo dobry emulgator i środek myjący w kosmetykach zmywalnych,
  • stabilizacja emulsji typu olej w wodzie (O/W),
  • ciekła postać i obniżona temperatura krzepnięcia ułatwiają operowanie nim w warunkach procesowych,
  • produkt biodegradowalny,
  • bobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe,
  • oparty na odnawialnych surowcach roślinnych.

Zastosowanie:

  • preparaty do mycia, pielęgnacji i stylizacji włosów,
  • kosmetyki do mycia i pielęgnacji ciała i twarzy,
  • kosmetyki do makijażu i demakijażu,
  • preparaty do koloryzacji i dekoloryzacji włosów,
  • wody po goleniu i inne preparaty alkoholowe,
  • preparaty przeciwsłoneczne,
  • perfumy, mgiełki zapachowe do ciała,
  • płyny i żele do higieny intymnej,
  • preparaty ochronne do ust,
  • preparaty przeciwtrądzikowe.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Emulgatory
Mydła w płynie
Solubilizatory
Surfaktanty podstawowe

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Uwodorniony olej rycynowy, etoksylowany
O producencie