EXOsoft ZN (Zinc Coceth Sulfate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Alkohole tłuszczowe, etoksylowane, siarczanowane, sole cynkowe
Numer CAS
INCI
Zinc Coceth Sulfate
Produkty Greenline® Produkty Greenline® Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania High pure High pure Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001

EXOsoft ZN należy do anionowych związków powierzchniowo czynnych z grupy alkiloeterosiarczanów o nazwie INCI: Zinc Coceth Sulfate. Produkt nowej generacji o bardzo łagodnym oddziaływaniu na skórę, występujący w formie klarownego roztworu wodnego o stężeniu substancji aktywnej w zakresie 23,5-25,5%. Wyrób konserwowany jest benzoesanem sodu.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • posiada własności przeciwłupieżowe,
  • zapobiega nieprzyjemnemu zapachowi skóry głowy i włosów,
  • przywraca skórze fizjologiczne pH,
  • ma właściwości pianotwórcze – tworzy miękką, kremową pianę,
  • produkt biodegradowalny,
  • należy do grupy łagodnych surfaktantów.

Zastosowanie:

  • żele do higieny intymnej,
  • szampony zwykłe oraz przeciwłupieżowe,
  • preparaty do kąpieli, żele pod prysznic,
  • mydła w płynie,
  • pianki do mycia,
  • żele do mycia twarzy,
  • łagodne żele oczyszczające,
  • płyny i żele micelarne,
  • dermokosmetyki.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Detergenty
Mydła w płynie
Surfaktanty podstawowe
Szampony do włosów
Środki czyszczące
Środki pianotwórcze
Środki wysokopienne
Środki zwilżające
Żele pod prysznic

Budowa
Alkiloeterosiarczany

Segment
Produkty konsumenckie i opakowania / Mydła w płynie
Surfaktanty / Anionowe

Nazwy alternatywne
Alkohole tłuszczowe, etoksylowane, siarczanowane, sole cynkowe, Anionowy związek powierzchniowo czynny, sól cynkowa, środek czyszczący, alkiloeterosiarczany.
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty