ROKAcet R40W (PEG-40 Castor oil)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Olej rycynowy, etoksylowany
Numer CAS
Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkty PCC Greenline<sup>®</sup> Produkty PCC Greenline® Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania High pure High pure Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Certyfikaty
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001

ROKAcet R40W to niejonowy środek powierzchniowo czynny należący do grupy polioksyetylenowych estrów kwasów tłuszczowych oleju rycynowego o nazwie INCI: PEG-40 Castor oil.

Surfaktant ten występuje w formie jasnożółtej, klarownej cieczy. Temperatura krzepnięcia wyrobu wynosi około 3°C, co zdecydowanie ułatwia operowanie produktem także w warunkach zimowych.

Zawartość substancji aktywnej w produkcie wynosi około 90%.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • produkt biodegradowalny, zgodny z kryteriami o rozkładzie biologicznym ustanowionymi w Rozporządzeniu (WE) Nr 648/2004 o detergentach,
  • produkt nieklasyfikowany zgodnie z Rozporządzeniem CLP/GHS,
  • niska temperatura krzepnięcia,
  • łatwość operowania wyrobem,
  • dobrze rozpuszcza się w wodzie,
  • produkt rozpuszczalny w alkoholach, olejach i kwasach tłuszczowych.

Zastosowanie:

  • środki ochrony roślin,
  • komponent formulacji chłodziw obróbczych stosowanych w procesach obróbki skrawaniem,
  • przemysł włókienniczy, skórzany i papierniczy,
  • antyelektrostatyk.
Kategorie

Branże i aplikacje
Agrochemikalia / Środki ochrony roślin i nawozy
Detergenty
Mycie i pielęgnacja pojazdów
Przemysł celulozowo-papierniczy
Przemysł metalurgiczny / Obróbka
Środki smarowe i płyny obróbcze, oleje bazowe, dodatki / Płyny hydrauliczne
Włókiennictwo i tekstylia

Funkcja
Detergenty
Emulgatory
Płyny funkcyjne / Płyny hydrauliczne
Środki antyelektrostatyczne
Środki czyszczące
Środki zmiękczające

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Olej rycynowy, etoksylowany, Etoksylowany kwas tłuszczowy, etoksylat oleju rycynowego, olej rycynowy.

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty