ROKAcet R11 (PEG-11 Castor Oil)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Olej rycynowy, etoksylowany
Numer CAS
INCI
PEG-11 Castor Oil
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline® Produkty Greenline® Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania High pure High pure ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Nowość Nowość ISO 45001 ISO 45001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Zakupy detaliczne

ROKAcet R11 to niejonowy środek powierzchniowo czynny należący do grupy polioksyetylenowych estrów kwasów tłuszczowych oleju rycynowego o nazwie INCI: PEG-11 Castor oil. Surfaktant ten występuje w formie klarownej i jasnej cieczy. Temperatura krzepnięcia wyrobu wynosi około 15°C. Produkt dobrze rozpuszcza się w wodzie oraz niskich alkoholach alifatycznych. Zawartość substancji aktywnej wynosi minimum 99,5%.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • produkt biodegradowalny,
  • produkt nieklasyfikowany,
  • dobrze rozpuszcza się w wodzie,
  • produkt rozpuszczalny w większości rozpuszczalników organicznych,
  • produkt zgodny z kryteriami o rozkładzie biologicznym ustanowionymi w Rozporządzeniu (WE) Nr 648/2004 o detergentach.

Zastosowanie:

  • komponent formulacji chłodziw obróbczych stosowanych w procesach obróbki skrawaniem,
  • środki ochrony roślin,
  • składnik olejów smarowych w przemyśle włókienniczym.
Kategorie

Branże i aplikacje
Agrochemikalia / Środki ochrony roślin i nawozy
Przemysł metalurgiczny / Obróbka
Środki smarowe i płyny obróbcze, oleje bazowe, dodatki / Płyny hydrauliczne
Włókiennictwo i tekstylia

Funkcja
Dodatki poprawiające właściwości smarne
Dodatki przeciwzatarciowe
Emulgatory
Obróbka metali
Płyny funkcyjne / Płyny hydrauliczne

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Olej rycynowy, etoksylowany, PEG-11 Castor Oil, etoksylat oleju rycynowego, polimer glikolu etylenowego, Castor oil, ethylene glycol polymer, Castor oil, ethylene oxide reaction product, Castor oil, polyethoxylated, CAS 61791-12-6.
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty