ROKAcet S24 (PEG-24 Stearate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Glikole, polietylenowe, monostearynian
Numer CAS
INCI
PEG-24 Stearate
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline® Produkty Greenline® Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS ISO 45001 ISO 45001 Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Zakupy detaliczne

ROKAcet S24 to niejonowy środek powierzchniowo czynny o nazwie INCI: PEG-24 Stearate. Należy do surfaktantów serii ROKAcet S. Produkt ten jest pochodną bazującą na mieszaninie kwasów tłuszczowych, głównie kwasu stearynowego i palmitynowego. Surfaktant ten występuje w formie wosku o barwie białej do jasnobrązowej i temperaturze topnienia około 40°C. Produkt wykazuje dobrą rozpuszczalność w gorącej wodzie.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • efektywny emulgator i dyspergator w preparatach kosmetycznych,
  • kompatybilność i synergizm działania z innymi surfaktantami,
  • produkt biodegradowalny,
  • produkt niesklasyfikowany zgodnie z rozporządzeniem CLP/GHS.

Zastosowanie:

  • kremy nawilżające z filtrem SPF,
  • kremy przeciwzmarszczkowe,
  • kremy nawilżające do twarzy,
  • kremy pod oczy,
  • maseczki,
  • kremy do rąk,
  • kremy nawilżające do stóp,
  • balsamy, lotiony.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Dyspergatory
Emolienty
Emulgatory
Środki niskopienne
Środki pianotwórcze

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Glikole, polietylenowe, monostearynian, Etoksylowany kwas stearynowy, pochodna mieszaniny kwasów tłuszczowych, kwas sterarynowy, kwas palmitynowy, poli(oksy-1, 2-etanodiyl).
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty