ROKAcet S7 (PEG-7 Stearate)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Glikol, polietylenowy, monostearynian
Numer CAS
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Inventory status Ogólne warunki sprzedaży
Zakupy detaliczne
Certyfikaty
Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 45001 ISO 45001

ROKAcet S7 to niejonowy środek powierzchniowo czynny o nazwie INCI: PEG-7 Stearate. Należy do grupy produktów serii ROKAcet S. Produkt jest pochodną bazującą na mieszaninie kwasów tłuszczowych, głównie stearynowego i palmitynowego. W temperaturze pokojowej przyjmuje postać gęstej pasty lub wosku o barwie od białej do żółtej. Jego liczba zmydlenia wynosi 92-97, natomiast pH 1% wodnego roztworu mieści się w zakresie 6,6-8,5. ROKAcet S7 tworzy w wodzie emulsje, natomiast jest dobrze rozpuszczalny w alkoholach oraz węglowodorach. Produkt jest odporny na działanie środowiska alkalicznego.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • bardzo dobre działanie zmiękczające, zwilżające oraz wygładzające,
  • stabilny w środowisku alkalicznym,
  • doskonały emulgator oraz dyspergator, szczególnie mydeł wapienno-magnezowych,
  • właściwości antyelektrostatyczne,
  • kompatybilność w mieszaninach z niejonowymi, anionowymi i katio­nowymi środkami powierzchniowo czynnymi.

Zastosowanie:

  • włókiennictwo,
  • kosmetyki (kremy nawilżające, kremy z filtrem SPF, balsamy do ciała, kremy do rąk, odżywki do włosów).
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej
Włókiennictwo i tekstylia

Funkcja
Dyspergatory
Emulgatory
Środki antyelektrostatyczne
Środki zmiękczające
Środki zwilżające

Budowa
Alkoksylowane kwasy tłuszczowe

Segment
Surfaktanty / Niejonowe

Nazwy alternatywne
Glikol, polietylenowy, monostearynian, Etoksylowany kwas stearynowy, poli(oksy-1, 2-etanodiyl), pochodna mieszaniny kwasów tłuszczowych: stearynowego i palmitynowego, Ethoxylated stearic acid, PEG 150 stearate, polyoxietileno400 stearate, Fatty acid glycol, PEG-8 STEARATE, PEG-20 Stearate, PEG 8 STEARATE, Poly(oxy-1, 2-ethanediyl), a-(1-oxooctadecyl)-w-hydroxy-, 2-HYDROXYETHYL OCTADECANOATE, Poly(oxy-1, 2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-

Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty